21 Februari 2010

::Cuti Panjang & Cerita yg Panjang::

Jumaat 12hb.02.2010.... bos bagi kebenaran tuk balik awal kul 2.30 tapi belum lagik kul 1....opis dah sunyi sepi hehehe semangat raya lah katakan... Sebelum balik umah.. ajak zura cuci2 poket kat IOI kejap.... dapat lah beli sehelai 2 baju ngan sepasang selipar Vincci pastue singgah makan kat KFC... masa tue perut mmg tgh lapar tahap Dewa, zura baru makan seketul ayam tp saya punyer sneck plate dah licin sambil mengilat2 jari..(sgt Lahap Okeh) .... kuar2 jer building IOI hujan punyerlah lebat sampai tak nampakk jalan...tetiba rasa mcm kura2 pulak... drive slow2 sambil kepala terjulokkk kat cermin....nasib sampai kat area bukit Puchong cuaca terang menderang....


Kul 8.30 malam.... pg rumah kak Fiza Nordin ambik Cup kek yg saya tempah untuk di buat Hantaran Pertunangan Sepupu "KETAT" saya di JB dan Cheese Tart sebagai buah tangan. Best dapat jumpa kak Fiza... sgt2 Friendly siap leh gelak2 terbahak2 walaupun baru first time jumpa.


Kul 11.30 - Tunggu Family Maksu, Opah, Mak & Abah datang rumah... sbb dah janji nak bertolak dr umah sy... sambil2 menunggu mereka sampai sy packing Baju & barang2 untuk bercuti selama 5 hari. Punyerlah penuh Beg....Pehhh bawak baju mcm tak nak balik lagik jer.. hehehe


Mula2 Plan nak bertolak pukul 4 pagi... tapi En Hubby kata nak bertolak awal dalam kul 2 pagi... sbb dia tak leh nak tido... kalau dia tido jugak alamat esok tengahri lah baru bertolak ke JB.


Akhirnya selapas 4 kali berhenti di beberapa buah Perhentian.... kami pun sampai lah di Taman Universiti Skudai..... lebih kurang pukul 8 pagi...Seronok sgt dapat berkumpul bersama.. tapi sayang adik beradik abah yg dr Taiping, Kedah & Peneng tak dapat nak datang.


14 Febuari 2010 - 10 Pagi... sy telah diarahkan untuk menjadi Makandam "Terjun".... sib baik lah sy ader bawak basic makeup kalau tak pakai bedak sejuk jerlah dek nonnn oiii!!!



Sy dah cakap awal2 ngan sepupu sy, sy bukan Makeup Artis Profesional.. kalau muka dia berubah jadi Long Piah jgn salahkan saya... hehehe tapi dia kata... "Along Redha..kak Diana....." Ok jgn menyesal yer.... dan ini lah hasilnya setelah berusaha dgn penuh gigih memakeup si Wana selama 2 Jam (pehh lama gilerrr mcm nak make up org kawin pulak).



Amacam??? ader sesiapa berani nak tadahkan muka untuk dimakeupkan oleh Makandam Terjun yang Bernama Noordiana Mustafa???? (Huauauahhhuaaahhh sambil gelak syaiitonnn)

Tension giler masa makeup si Wana nie... ader lah sorang yg boleh dikategorikan sbgi makcik lah... tp kami saja2 panggil dia "kakak" , dia nie dok kuar masuk - kuar masuk bilik yg kitaorg duduk... dah tahu bilik tue kecik cepoetttt.. dia boleh duduk anak beranak kat bilik tue... kalau duduk saja tak kisah sgt lah walaupun rasa rimas giler time tue... nie.. mulut dok pok..pek.pok.pekkk tak berenti bertanyakan itu & ini... antara soalan2 yg ditanyakan:-



- Berapa dulang hantaran ko wana?? .....
- Ko buat sendiri yer wana Hantaran ko nie???....
-Nie jer ker yg ko bagi sikit jer.. tak lah byk sgt... adik ipar akak tue.. bla..ba..bla..bla...
-Pukul berapa dorang nak datang???....
-Dorang dah sampai maner????.....


Yg si Wana nie dah angin 1 badan.... sy pun tumpang sekaki jugak lah angin suku badan sbb hilang "Kosentrasi" .... Nak tak nak kena jawab jgk... nnt org kata dia eksyen pulak... kan??... yg saya pulak kejap2 kena stop tunggu si wana nie dok melayan sokalan2 makcik Kepochi nie...Tension Mak Okehh!!!

Mula2 Angin sy nie cuma tahap SUKU badan jer... tapi tetiba pulak angin nie naik ketahap "1 setengah badan" sbb.... makcik Kepochi nie telah memberi "Komen" yg sgt Hampehhh....


Makcik Kepochi : Dik.... lipstik tak de kaler lain ker??? pink sgt lahh... pakailah lipstik kaler Merah terang2 sikit (sambil hulur lipstik dr beg tangan dia)


Makandam Terjun : Tak perlah kak... kaler pink nie nampak natural sikit....

Makcik Kepochi : Pucat lah... mcm tak pakai makeup jer.... Eyeshadow tue tak der kaler yg ceria2 ker?....Merah ker biru ker.. Ungu ker....

Wana : Taknak lah kak.... Nnt jadik mcm pelangi pulak....



Mcm2 benda dia nak komplen... siap tanyer... kenapa tak pakai bulu mata yg lebat mcm Rozita Che Wan... sampaikan "Bra" yg wana pakai pun dia tegur.... "Wana... baju dalam ko tue tak der kaler lain ker??? " .... Ya Alah sabar ajer lah.... bila dah siap makeup.... ada sesuatu yg telah membuat sy & wana nie nak pecah perut....


Kakak Kepochi : " Dik... pinjam lipstik kaler pink yg mcm wana pakai tue....


Astagarrr..... teringin rupanyer Makcik nie nak pakai Lipstik kaler Pink.... hehehe.... ishkkk byk lagik nak cerita nie.... takper mlm nie sambung story lagik k!.. sebelum tue.. layan dulu gambar "Gediks ku bersama Kazen2 KETAT ku"... Da.....







2 ulasan:

sayangsayangibu berkata...

wah..pandai mekup tu, soklan kepoche
nape x mekupkan makcik tu sekalik...hehehehh..;p

Mya Elzara Batrisya berkata...

Sayang ibu...
hahaha..... muka sy sendirik tak sempat nak makeup kak...inikan nak makeupkan makcik kepochi tue hehehe....

mintak ampun byk2k kat makcik kepochi tue...