23 April 2010

::Panggilan Pulauuu!!!!::

Hahaha... Tajuk Entry mcm tak leh Blah jer... nie gara2 sbb dah lama tak Update Blog lah nie.. kalau ikutkan byk benda yg nak diceritakan... tp...asal bukak jer lappy terus hilang idea..... sebenarnyer.... malam nie saya & En Hubby akan bertolak ke Kuala Terengganu... kami tak rancang pun nak ke KT sebenarnyer tp bila dah dapat jemputan makan nasik minyak Abg Mie... Rasa serba salah pulak kalau tak pergi... takut pakngah kecik hati.. sbb sy & Keluarga rapat sgt dgn Pak Ngah... nak tak nak, kena pegi lah jugak.. kalau ikutkan malam semalam sy dah bertolak dgn mak & Abah.. tapi En hubby kata sayang pulak nak ambik cuti.. coz tahun nie byk cuti yg perlu di apply....Langkawi, KK & China...


Saya suke KT... sbb kat KT nie semua nyer unik2 belaka.. terutamanyer... Kuih2 diorg... kalau kita tengok.... mcm2 jenis & rupa yg ada,colorfull pulak tue.. sgt menyelerakan..... u all pernah tak makan kuih "Akok"... dulu sy rasa geli nak makan kuih nie sbb dia lembik2 manja & kaler dia tak menarik langsung... walaupun rupa dia Buruk, tp sekali dapat rasa Kuih Akok yg betul2 made in KT Original bakar guna Tempurung.... pehhh sedap tak terkata....lebih sedap dr makan kek Secret recipes hehehe.... Dan.. apa yg membuatkan sy betul2 jatuh CINTA dgn KT kerana...... adanyer

"Pulau Perhentian" ...
dan pulau2 yg sewaktu dgn nyer....



Dah lama sgt plan nak ke pulau perhentian....ini lah salah 1 pulau yg menjadi impian sy untuk bercuti... seronoknyerlah bila dapat melihat pemandangan laut biru yg terbentang luas di hadapan mata... mendengar desiran ombak yg menghempas pantai, tiupan angin sepoi2 bahasa, melihat anak ikan berenang di permukaan air yg jernih....tenang & damainya jiwa bila dapat lari dr hiruk pikuk kota....



dapat pulak... berdua-duaan dgn En Hubby sambil menyaksikan matahari terbenam... Wahhh!!! budget Romantik lah kunun... hehehhe... Angan2 jerrrr tinggi melangit... tapi.. musnah akhirnya... sbb kami ke KT cuma 2 hari sahaje... bila masa lah pulak nak ke Pulau perhentian... kalau cuti 5 hari 4 malam... ok lah...sempat nak snorkeling 14 kali sehari... heheheh


Ohh cakap pasal snorkeling... sy teringat masa kat Pulau Tioman... MasyaAllah... sungguh menakjubkan.... Coral dia punyerlah cantik... ikan dia mcm2 warna... ikan yg mcm "nemo" pun ada tau!! bila lah agaknyer dapat gie Pulau Tioman lagi sekali...... harap2 dapat pg sebelum keluar baby No 2... heheheh
Align Center

Sekian Wassallam....

1 ulasan:

sayangsayangibu berkata...

KT..

seronoknya
jgn lupa ke losong
makang kepok lekor
jgn lupa g temasik
ada satar sedap disana
jgn lupa ke pulau tenggol
coralnya sangat cantik

akhir sekali
jgn lupa beli buah tangan untuk akak..
heeee.... ;p