03 Jun 2010

::Buah Hati Part 2.....::


Saya mengaku... sy dah lama Simpan perasaan Cinta, Kasih & Sayang sy pada nya.... tp apa kan daya cinta sy tak berbalas... Cewahhh!.. ayat asyik masyuk mcm org di lamun cinta dlm diam lah pulokk!...
Opsss!!! buat pengetahuan semua, sy tak der hubungan songsang yer dgn perempuan mat salleh nie.... buah hati yg saya maksudkan itu ialah Canon DSLR EOS yg dia pegang tue... kalau ikutkan nafsu Serakah sy nie... mahu saja sy merembat EOS 550D... tp.... nasib baik sy sempat melempang pipi sy beberapa kali untuk sedarkan diri bahawa poket saya bukan lah setebal Poket CEO Bumi Teknikal ... ngeehhhhh...
lagipun... byk faktor yg buat sy tergerak nak pilih EOS 1000D ni... sbb pertama.. EOS 1000D
- Sesuai untuk org2 yg first time nak berkecimpung dalam dunia DSLR mcm sy..
- Murah...Murah & Murah....
- Senang nak Guna...
- Senang nak cari spare part...
- Senang nak Up grade
- Quality sgt ok tp klu nak lagik besh kena ambik Nikkon lah... super duper Quality
- Just tangkap gambar untuk diri sendiri... jadi tak perlulah nak yg canggih manggih... coz guna yg nie pun dah tergedek2... inikan pula nak guna yg pro...
-dan.... sebab paling utama ialah... budget sy kecik...klu nak ambik yg lain... semua range harga yg dah boleh buat downpayment beli Produa Alza.. jadi.. bersyukur lah dgn apa yg kita ada..... ukur baju di badan en Hubby... ekekeke


.

2 ulasan:

Zura Hasan berkata...

CEO bumi Teknikal???En Hisyam?gaji baru 1300.00..hehehehe

Mya Elzara Batrisya berkata...

Zura :
wakakaka..... salah2 bukan CEO Bumi Teknikal... CEO M&E... yg namernyer " Peter Clim "... ngeehhhh ...