20 Ogos 2008

Jalan2 Dgn Nenek....

Baby Mya : Nenek.. nak cikit??... Meh Nganga mulut.. T'cha suapkan...

Amboi T'Cha siap tunjuk penumbuk tue... ganehh anak mama nie...

Nie adik sy Hafiszal...walaupun nakal.. tapi sy ttp sayang kat dia... kepada sesiapa yg berkenan untuk jadikan adik ipaq sila hubungi Hot Line : 014-4040404

Angah Sayang MAk Dunia & Akhirat..... MMuuuuahhhhxxx....

Ermm.... mak ajak g IOI.. jalan2... n nak belikan "sesuatu" untuk Mya...sy pun mmg ade hajat besaq mai IOI nie.. nak usha2 baju kerja... jalan2 masuk Jusco..masuk sana..masuk sini... akhir nyer.. mak ajak masuk TOMEI... nak buat aper????... mak nak tambah barang kemas lg ker?... haiyaaa.... sudah2 lah tue... yg ader pun bukan mak pakai hari2.. simpan jer dalam almari... sajer nak bg orang curi... wakakakaka.... mcm pantun lak... mak kata kita tengok2 gelang tangan baby... hai lain macam jer bunyi dia... 'Baby' saper pulak nie....
sambil2 mak pilih tue mak tanyer
MAk : ... cantik tak ngah? ...
Sy : ...Errrmm... yg nie patern lama lah mak.. yg bulat2 tue patern baru...
Mak : ...angah berkenan yg maner?.....
Sy : ...kalau angan suka yg nie ...sbb ader love gantung2....
Mak : ...mak pun suka yg nie.....
Mak : ...meh try kat tangan Mya....
Mak : ...Ok lah....ambik yg nie jer....
Sy : ....ait mak nie biaq betui....ader duit ker?....
Mak : ....hehehehe.....
Mak : ....hadiah untuk Mya....
Mak : ....biar adil....dulu mak bg rantai kat Nurul (anak buah sy)....
Mak : ...rezeki Mya lah nie... mak dapat baucer kat tempat kerja.. sbb dah kerja 30 tahun...
Dengar tue kengkawan 30 TAHUN... mak saya bekerja kat OMRON (M) Sdn Bhd...
mmg dah lama giler... dia antara senior yg still berkhidmat kat sana...mmg ramai yg tabik sping arr ngan mak saya nie... bayangkan dulu mak sy gaji RM 5 hingget sehari... n alham dullillah sampailah sekarang...mak mampu beli umah,tanah,kereta berbijik2.....hasil usaha sebagai OPERATOR KILANG....sy bangga dengan mak... ingat masa dulu... pukul 4 pagi mak dah bangun... masak untuk kami balik sekolah nnt... kul 5.00pg mak dah jalan kaki tunggu bas kilang kat tepi simpang jalan nak masuk umah saya... time tue orang pun tak bangun tido lg... sy ingat sampai sekarang...cam ner susah nyer mak cari duit.... keluar sbelum subuh... balik pulak tgh malam....sedih lah... nak nangis... nnt lah kalau ader masa sy nak buat satu entry citer dr zaman keluarga kami susah sampai lah dah senang sikit cam nie...
apa2 pun buat mak... angah nak ucapkan Timer kasih byk2... murah sungguh rezeki mya.. 2 minggu sudah tok wan dia bg hadiah rantai... n minggu nie lak.. nenek siti bg gelang.... Aminnn... nie lah yg orang kata.. rezeki anak... pada kawan2 yg belum kawin tue cepat2 lah kawin... Wakakakaka....

1 ulasan:

mamaREDZHA berkata...

wah..behnya mYa dpt adiah...rntai emas tgn lg tu...

kita dpt hero... mak kta emm... xleh la nk kc mas...huhu!!

kc kt mama dia je la,heh!