17 Februari 2009

::Kami Yang Kempunan::

Sebelum sy nak story.. Izinkan sy tergelak terbahak2.. coz cerita nie mmg lawak yg paling menjadi yang telah mak saya buat... Ok... cerita nyer gini... di satu pagi yang hening (dalam pukul 6 pagi) saya dah bangun & bersiap2 seadanyer.. lepas sy siap.. sy kejutkann mya...nak mandi kan dia..sy kena cepat... biar cepat sampai ke destinasi.. & pulang semula ke Puchong sebelum pukul 3 petang sbb... pukul 5 petang kami kena bertolak balik ke pahang pulak.

Saya kejutkan B... nak ajak B sarapan dalu (al-maklumlah nak jalan jauh) kat kedai mamak depan umah sy tue sebelum B g keja... Tp... belum pun sempat B start moto... mak dah sampai depan umah... nak bawak sy & Mya g kenduri kawin anak sedara mak kat Sabak Bernam... Sy tahu...sebenarnyer B rasa tak sedap hati / tak yakin nak biarkan sy Drive jauh2...(Jgn risau syg..bini mu ini gagah berani) cewahh!!..

Sy mintak izin ngan B.. Cium tangan B.... & terus bertolak dr puchong ke Sabak Bernam.. dalam perjalanan tue... sy dan mak berborak sakan... mak kata tak sabar nak makan kenduri sampaikan mak sanggup tak sarapan pagi sbb takut kenyang bila nak makan kenduri nnt... sy tengok mak betul2 excited...Mybe sbb mak dah lama tak balik Kg mak kat Sabak Bernam... sy pun rasayer dah lebih 10 tahun tak jejakkan kaki kat kg mak...

Dalam asyik berborak tue.. sampaikan sy tak sedar yg kami dah hampir sampai di Sungai Besar... tak sampai setgh jam lg kami akan sampai ke rumah Pengantin... entah macam maner... mak tergerak hati nak call Kak Lang, nak tanyer dia dah sampai ke belum...

tiba2....mak menjerit!!!

"Ko biar betul... Ya Allah....Habis tue mcm maner nie..."

masa tue sy tak tahu pun aper yg berlaku... sampailah mak kata kat saya

"Angah..PATAH BALIK!!!"

"Naper lak mak??? dah nak sampai nie..."

"KITA SALAH TARIKH... KENDURINYER DAH LEPAS.. "

"Ha???? " sy masih dalam keadaan BLURRR!!!

Tapi dalam Blur tue... sy & adik sy apizz TERGELAK BESAR... melihat gelagat mak yg tak habis2 pening pikir mcm maner dia boleh tersalah tengok tarikh kat kad kawin tue sepatutnyer minggu lepas...

Dah alkisah cerita ini berakhir dgn.... kami pergi ke Bukit Melawati...kira nie first time arr kami menjejakkan kaki kat Bukit Malawati... dulu asyik baca dlm Blog Eimma... dia suke benor mai sini ngan Hubby dia... Habis2 nyer nak tau tak kami makan tghari kat maner?... ha kat puchong jer..
Layan Mya kat taman... Pukul 9.30 dah tercegat kat tmp naik keretapi Bukit Malawati... Org pun tak der lg..
Bukti yg kami dah sampai Bukit Malawati...Kuala Selangor...
Harus lah berposing.. walaupun matahari tgh duk mencacak kat atas kepala...
Mya Teruja naik keretapi (yerker keretapi... Alah..lebih kurang arr.. sbb dia panjang) hehehehe
Singah kat akurium ikan air tawar... masa kami sampai tue.. ader ramai sgt staff Digi diorang buat party kot!!..
No komen.. hehehe alahai adik ku!!!
Mak * Mya * Apiz
Muka Mak yg KEMPUNAN makan kenduri...jgn sedih yer mak!!!

4 ulasan:

arpeggios berkata...

Apa nak buat..takde rezeki

prebetsabu berkata...

mujur dan igt sebelum sampai kat kenduri tu.. klu tak.........huhuuh

GreenJade berkata...

hehehe adehh tgelak2 t golek2 sy =))taw..

seb t'sedo sblom smp ke destinasi.. :D

Aida Narina berkata...

hi there darling, nice knowing you!:)
We have just updated our sales blog @ This is So Fashion. We currently have oblong Tie Rack scarves. Do visit us :)