18 Ogos 2010

::MenGidam::


Opsss....tajuk entry tak der kena mengena dgn perut Tuan empunyer Blog.... Sebenarnyer sy dah lama mengidam nak ambik gambar kawen Outdoor... Almaklumlah... kawen koboi jer dulu.....budget Ciputttt.... jadi saya ingat Sempena Aniberseri ke4 tahun nie sy nak ajak En Hubby ambik gambar Kawen... klu dia malu.. boleh ambik gambar kat dlm studio jer...

Tp...... tadi sy baru jer Call Kak Sinar (Tuan Butik) tanyer harga untuk ambik gambar studio... dia cakap harga member2

1 persalinan + makeup + 20 keping gambar = RM 500
3 Persalinan + Makeup + 20 keping gambar = RM 800


Ha....itu harga member2.. klu tak member tak tau arr berapa.. pastue klu Outdoor kena Up lagik 3,4 ratus... mak aiii!.... Pikir punyer pikir.... ingat nak suh dia makeup pastue sewa baju jer.... gambar sy tangkap sendiri guna DSLR saya tue...boleh ambik beribu2 keping.... tangkap lah gambar sampai pengsan... hahaha ....

Tp konfem2 lah hasil dia tak secantik gambar kat bawah nie... kan....







Abih tue??? nak buat mcm maner nie?? takkan nak tunggu beranak 4 kot... huhuhu...



2 ulasan:

Mommy Aisy berkata...

huhu...
kak d, fana pun ade impian yg sama.

nk bergambar outdoor sbb rasa xpuas bergambr masa kawen ritu. yela outdoor pun kat tasik puchong pdana je. background blkg masjid tu. huhu...

igt nk lokasi kat Putrajaya ke...or taman mana2.

but sy target end next year. masa baby da genap 2 thn. bole bergambr ngan baby pakai wedding gown. hihi...

angan2 lebih laks!

sy suka! nnt akak blaja la teknik2 yg bgs amik gmbr guna DSLR akak. kot2 nnt sy bole mintak khidmat akak. ihiks!

Mya Elzara Batrisya berkata...

Mommy Aisy
Hai Fana... Wahh impian kita sama yer... tue lah akak klu boleh nak ambik gambar out door sebelum "Membuyong" Baby ke2...

Insyaallah.. akak pun tgh duk belajar mengodek DSLR & mengedit kat photoshop... kurang2 leh lah jimat kos sikit nnt...