20 Februari 2011

::Pengorbanan seorang Suami::


Selama nie... Saya selalu rasa B tak sayang saya....
selama nie... Saya selalu rasa B tak ingat dekat saya....
Selama nie... Saya selalu rasa B tak ambik berat pasal saya....
sebab.. B jarang ungkapkan kata2 sayang & rindu B pada saya... agak susah untuk saya dengar perkataan " Sayang Awak..." @ "I Love U"..... lahir dr mulut B......

Kronoligi Cerita "Pengorbanan Seorang Suami"

5.2.2011

Selepas selesai majlis perkahwinan sepupu saya di Johor, kami sekeluarga terus balik ke Kl sbb En Hubby akan bertolak ke Thailand - Phuket malam tue jugak. sampai Rumah lebih kurang pukul 11 malam. Saya terus masuk bilik dalam keadaan menggigil satu badan. En Hubby pulak termenung panjang memikirkan sesuatu, Dia kata berat hati nak tinggalkan saya bila nengok keadaan sy waktu tue. Saya suruh En Hubby pegi jugak.... sbb Hotel dah bayar, 2 org kawan En Hubby pun dah bertolak. Takkan nak suruh diorang patah balik. Akhirnya Pukul 2 pagi En Hubby bertolak ke Thailand bersama Amy & abg Azhar.

6.2.1011

Badan saya masih panas, kepala mcm nak pecah..... tapi gagahkan diri drive pg umah Mak sbb nak tolong mak pindah rumah. Sampai rumah mak terus tak boleh bangun. Mya pun sama2 demam... badan Mya lagi panas dari saya. Mak yg sepatutnyer pindah rumah terpaksa jaga saya & mya....

Rasa sedih sgt nengok mak bersengkang mata sampai ke pagi jaga saya & Mya. lepas jeram kepala saya dengan air... mak jeram kepala Mya pulak.... En Hubby Call pun saya tak larat nak cakap....

7.2.2011

Dapat Sms dari En Hubby, dia bgtau dia dah Book tiket balik KL hari tue jugak. Sepatutnyer En Hubby berada kat Phuket smpai 9.02.2011. Sy Reply.. "Kenapa B nak balik awal. kan baru jer sampai Phuket"... tp... Sms sy tak berjawab.... sy rasa serba salah... sy rasa mcm sy menyusahkan B... sy risau kalau kawan2 B cakap apa pulak...

Malam tue lebih kurang pukul 11 malam B sampai kat rumah Mak... sy tanya B..kenapa B balik awal??? dia Jawab... "Saya Risaukan awak....".... Jawapan yg keluar dari mulut B buat saya rasa "Sebak" ... sgt2 berkesan di hati.... B sanggup beli tiket Flight balik KL dengan harga RM 650 (unuk saya ianyer sgt mahal) , bayar tambang teksi dr hotel ke Airport Phuket 700 Bath (lebih kurang RM 70) , bayar Tambang Teksi dr LCCT ke rumah Mak RM 96 & B sanggup tinggalkan percutian yg dah berbulan2 B rancang dengan kawan2 B.

Terima Kasih B... Pengorbanan B ini buat saya sedar sesungguhnya Rasa sayang , cinta & kasih seorang suami tidak semestinyer di luah melalui kata-kata....








5 ulasan:

sayangsayangibu berkata...

akak pulak yg sebak..

jaga diri baik2..
harap dah sembuh sepenuhnya anak beranak

mama Mya Elzara berkata...

Sayang Ibu
Terima Kasih kak... :)
Al-hamdullillah.. semua dah sihat...

JaSSNaNi berkata...

semoga cepat sihat ye.. :)

betul tu.. tiada ungkapan kasih sayang tak semestinya dia tak ingat kita..

mama Mya Elzara berkata...

Jasnani

Tue lah.... Saya baru "Tersedar" kak.... selama nie selalu jelez nengok ada Hubby kawan2 sy yg duk cakap I Love U.... I Miss U kat Facebook... huhuhu....

Tanpa Nama berkata...

If you However, everything in life has a reason and a cause It's a combination of simple know-how and energetic effort that starts from within7
4 You can and should find ways to market with integrity and authenticity45

[url=http://official49ersjerseystore.com/]Frank Gore Jersey[/url]
[url=http://www.texansfootballshop.com/]Nike Arian Foster Jersey[/url]

That's it! Do this for 10/15 minutes and you'll find yourself pleasantly surprised how you feel afterward And the blunt fact is that he is not competent to teach Dogmatic Theology at tertiary level in a seminary, may be he can give a talks on Dogmatic Theology to interested guilds in his or other parishes Often what happens is that you eventually get the opposite because you are trying to show yourself that you must look inside I BELIEVE THAT THE WRATH HE WILL MANIFEST IN THIS DAY WILL BE GREATER THAN THE WRATH HE MANIFESTED IN THE FLOOD OF NOAH OR THE DESTRUCTION OF SODOM AND GOMORRAH

[url=http://www.andrewluckjerseys.us/]Andrew Luck Blue Jersey[/url]