10 Mei 2012

::CERIA bila bersama::::


Ngaperrr lah saya nie... 
suke sgt  buat entery cerita yang dah 'Lapuk'...

Tak aperlah.. 
Biar  pun Lapuk Di Telan Bumi sekali pun... 
asalkan dapat  "Tepek" sekeping dua gambar kat Blog Yang "Hidup segan mati tak mahu" nie untuk memori dah tua nanti. 


Jemput lah layan cerita Picnic kami yang bertemakan "CERIA BERSAMA" kat Tanjung Biru, Port Dickson bulan lepas....  



K.A.M.I

- Saya bangun awal pagi dengan penuh SEMANGAT WAJA, berganding bahu dengan "Mak Mertua", memasak di dapur. (cewahhh....)
   
- Kesian Abg Nuar & family kena tunggu kami 2 jam kat Teluk Kemang.. Janji MELAYU pukul 10 pagi nak gerak, tapi.... hakikatnyer... 11.00 pagi En Hubby masih Berdengkurrrr Zzzzzzz.... 

- Menu yang membangkitkan Selera kami semua. Ikan Patin masak TEMPOYAK , & Udang Goreng kunyit Air tangan Der & Zila, Pulut kuning & sambal ikan Bilis, Air tangan Mak mertua, Sosej & Sambal Tumbuk, Air Tangan Kak Nora, Air Ribena Air tangan Saya (Ekekekek) . 



Balqiss + Paklong (Abg Nuar) + Alesya



Senyuman Manis dari seorang "Tcher".



MasterChef  "Der" .... 



Seleranyer Cik Ila makan, sampai tak perasan mak mertua kat sebelah...  :)



Opsss!! Mak mertua pun sama.. tak perasan Menantu kat sebelah... 



Pak Mertua yg "Cool" sepanjang masa...



Laki sapa kah Ini???? 
 Laki Saya!!!! (Angkat Tangan tinggi2)



Biras saya yang Comel2 sokmo!!!



Anak dara sayang Happy Kuasa 2, dapat main pasir & mandi Laut.



Abang Nuar  a.k.a Paklong mengerah tenaga anak2 buah menjadi "buruh Binaan"  untuk  siapkan  Istana pasir


 

Entah apa lah yang Iris tunjuk kat papa dia tue.... 







Abg Zahar "Test Power" DSLR baru.. masih "bau" Kedai lagik... hehehe



Iris yg Comel!!! macam Maklang dia... hehehe 



Iris Lagik!! ...tengah belajar berenang, nak masuk sukan Olympik tahun 2020  



Ceria di bawah terik mentari.... 



tahun nie Mereka "bertiga"... insyaallah tahun depan mereka  "berempat" pula...  :) 



Kak Nora & Abg Zahar.. "Mcm baru kawen... "



Cik Ila , Syira & Aina... Seronoknyer!!!



Tidak ketinggalan....budak kecik yang berlagak mcm budak besar...... 

.


Ok.... tamat disini...  cerita saya... 



Nota : Tak aci!!! entry nie tak der sekeping pun gambar tuan tanah "Kedaung"... Huwwwwaaa!







4 ulasan:

mama ila berkata...

Heheee.. Kan sy dh offer kat akk nak amik gmbar akk, tapi akk jual mahal.. Hahaa.. Kan dh xda gmbar sekeping pun.. Huhuuu.. Akk ckp suka amik gmbar jer, tp tak suka bergambar but ila sebaliknya plak.. Mmg hantu gambar.. Kekeee.. ;-)

Mama Mya berkata...

Mama Ila...

Hehehehe... akak bukan apa ila.. sekarang nie badan dah sama mcm Tong Drum minyak... setiap kali nak ambik gambar diri sendirik rasa mcm menambah "berat" kat memory card kamera jer...

Huwwaa!!! bila lah nak kurus mcm Ila nie... Ya Allah makbulkan lah permintaan hamba mu ini...

zaril berkata...

wah ayat tak bleh blah.. "menambahkan berat kat memory card" hahahahaha... chill!!!

Mama Mya berkata...

Zaril

Betul za... Terasa sgt dgn dslr akak ni..Baru ambik 2,3 keping gambar dah "memori card full"... lgpun Muka akak tak berapa nak fotogenik... Fotogedik jer lebih... Hehehe....