16 Mei 2012

::TAMBUN Dunia Hilang::


Cuti2 malayisa Bulan lepas (Makk aiii dah Berjamannnn baru nak cerita... ) kami 2 keluarga + 1 orang bujang trang tang tang (Amy Kazen En Hubby) telah berkesempatan menjejakkan kaki dekat "The LOST WORLD OF TAMBUN".... nie semua Plan mengejut En Hubby... Tetiba jer ajak gie bercuti... yg jadi mangsa.. Abg Azhar dgn kak Nora.. coz dah beli Tiket wayang kul 9 malam... nak tak nak diorang terpaksa  bertolak lewat sikit (Wayang habis kul 12 lebih, singgah makan dulu pastue terus pecut, pukul 3 pagi baru sampai kat Tambun). 


Saya , En Hubby & Kazen En Hubby bertolak awal lebih kurang kul 5 petang.... singgah sana..singgah sini... kul 9 malam sampai kat Tambun, nasib senang jer nak cari Apartment yang kami sewa, bersebelahan jer dgn the Lost world Of Tambun. 


Harga Semalam RM250.00 tapi entah macam mana  Tuan Empunya Apartment bermurah hati bagi Diskaun RM 200.00 jer. (suka hati nak check out kul berapa)... Puas Hati dengan Apartment yang kami duduk nie... Besar, Bersih, Selesa &  Semua ada complete mcm duduk dekat rumah sendiri....     





Tiket Masuk kat The Lost World Of Tambun nie....tak berapa nak ingat...  tapi rasanyer RM 45.00 Dewasa , RM 38.00 Kanak2.




Saya ditugaskan  menjadi "Pengawal Keselamatan" menjaga harta Karun (Beg, baju & Kasut) sementara tunggu en Hubby, Abg Azhar & Amy meng "explore" segala mainan yang ada kat lost world of Tambun. Kak nora pulak ... menjadi "pengawal Pantai" jaga keselamatan anak2 yg suke sgt dapat main air... 



"Buai.....Buaiku laju... aku nak kawen dgn Anak tauke Lembu"




Lepas En Hubby dah selesai mengexplore segala permainan yang ada... Giliran saya lah pulokkkk...
Cerr tengok muka Minah yang pakai baju kaler Purple tue???  Terrrr Overr Happy!!!  sbb dapat naik buaian pusing2 mcm kat Genting... 

Kat sini ada byk mainan yg macam "ala2 fun fair' gitue.. boleh main byk kali... Free jer... tp klu nak main game yg boleh menang anak patung tue.. kena byr lah guna token. 





Lepas dah puas main... naik Keretapi Pusing2 kat kawasan Lost world Of Tambun...cantik !!!... tempat dia Besar Giler!! klu jalan kaki boleh turun 15 kilo agak nyer.  





Alahai.. comelnyer anak2 buah saya nie... Syira & Farah... kat depan Entrance Petting Zoo 



Jumpa binatang nie... "Rakun" kot nama dia... ishkk.. Jinak sgt.. rasa mcm nak Culik bawak balik jer... 




Yang kalau Jinak mcm kucing sekalipun.. takkan ader sesiapa yg  berani nak Culik bawak balik.. Percayalah.... 



Batrisya : "Tolonggggg ular sawa... Tolong jangan makan saya... makan lah Mama Saya.. sbb mama saya 10x ganda lebih besar dari saya... jadi 10 tahun Ular sawa boleh kenyang..." 



Burung Nuri : "Aper Pandang2 ader hutang ker???"

Balqiss :  "Ehh burung nie... Kerek pulak... lempang laju2 kang!!!" 



Burung Nuri : "Sebokkk jer mamat nie.. nakk tumpang Glamer aku lah nie... "

En Hubby : "Wehh  burung Giler Glamer!!!... dah berapa tahun ko tak potong kuku haaaa??? sakit bahu aku nie. kena kuku ko yg tajam tue.. "

Burung Nuri : "ader Aku Kesahhhh"





Nie nak bagitau... Gambar2 semua Cilok dr FB kak Nora... gambar kat camera saya masih belum sempat di Transfer ke PC... (Giler malas...) 

Sekian Terima Kasih... 




3 ulasan:

zaril berkata...

Hahahaha.. Mcm best jek.. Tp kenapa naik buaian besar tu mcm xcited sgt jek..

Mama Mya berkata...

zaril
Hehehe... terOver exited lah za.... akak jarang naik benda2 yg mcm nie... Gayat... itupun abg paksa naik "tikar Terbang" Ohh tidak!!... dah pernah naik kat sunway lagoon.. rasa nak tercabut nyawa... hehehe

JaSSNaNi berkata...

bestnye jalan2 sana.. menarik gak tempat tu ye.. selalu balik perak, tapi tak berkesempatan nk singgah tambun, nanti kalau cuti lama2 bley la gi tambun, hmmmm insyaALLAH..

dik oii, tu la kan.. kalau dekat2 umah sebelah menyebelah ni, leh la akak hulur2 kek tu.. kang kalau nak lagi and lagi.. kena wat sendiri ler.. eheheh