05 Jun 2013

::Sambungan Kronologi Berlakon Iklan TV - Muka "Pan-Jawa" ::


Sebelum terlanjur bercerita...mungkin ada yg tertanya2 (poyonyer ayat... kikiki) ... mcm mana Kakak Batrisya boleh di panggil casting untuk Iklan TV.... Begini ceritanyer.... 

Hujung tahun lepas, saya gatai2 tangan email gambar Batrisya ke sebuah Telent Agency. 
Kalau tengok gambar2 model kat agency tue semua nyer muka comel2 ala2 "Pan-Asia" gituew... bila nengok gambar anak sendiri lebih ke arah  "Pan-Jawa"...tak perlah... kita cuba jer... bak kata pepatah.... "Untung sabut timbul, Untung batu Tenggelam" ....  






... Alhamdullillah.... 
berkat muka "Pan-Jawa"...Gambar2 ini lah yang telah membawa "Tuah" kepada kakak..... 



Sehari sebelum Casting... kakak buat perangai kata tak nak pegi Casting... siap Nangis2 lagik. Ok lah saya pun tak nak paksa dia.. klu dah dia tak nak.. nak buat macam mana kan....Makanyer tak ada lah sebarang persiapan yg saya buat untuk kakak... ingatkan nak beli baju baru untuk dia pakai masa casting tue nnt...

tapi...

keesokkan pagi nyer (hari nak casting)... tiba2 kakak kata dia nak pegi Casting... Hasil pujukkan "Atok"  a.k.a Mak Mertua saya yang kebetulan datang kat rumah masa tue... kalam kabut lah saya dan en Hubby bawak kakak pegi Saloon nak potong rambut depan kakak bagi sama panjang sbb 2, 3 hari sebelum tue kakak pegi Gunting rambut depan dia guna gunting siang ikan yang saya simpan dalam laci kabinet dapur....


Lokasi Casting di buat di sebuah rumah banglo di Jalan Timur Bangsar, berhadapan Ancorp Mall. Sampai jer kat sana, terus Register nama & tunggu giliran untuk dipanggil. Uihhh ramai rupanyer yg datang Casting hari tue... kebanyakkan yang datang tue  mmg dah selalu berlakon Iklan & Drama TV...


Gambar dan Video masa kakak casting habis kakak deleted kat Tab saya.... sabar jer lah dengan anak yang sorang nie...bila tanya ....kenapa??? dia jawab "kakak Maluuuu....."



gambar nie jer yg tinggal..... huhuhu sadiss....
gambar sebelum smp kat tempat Casting... nengok lah.. pakai Tshirt "superman" ngan seluar jeans jer... org lain datang pakai baju comel2... dia casting sempoi mcm nak gie pasar...


Lama jugak kakak masuk kat bilik casting tue ... mula2 ambik gambar, pastue kena buat memek muka Marah, Geram, sedih, menangis, ketawa, pastue dia bagi 3 jalan cerita dan kakak kena lakonkan jalan cerita tue depan kamera.  

Wani, Asst director yang casting kakak masa tue kata " ehhh betul ker Mya first time datang casting?? mcm dah biasa jer..."


-BERSAMBUNG LAGIK-
**************************************




3 ulasan:

Kniedaz berkata...

ala..napa dia delete gambar2 dia? kalau tak boleh kami tengok

Norzila Zakaria berkata...

ada can la auntie mintak sign kt kakak nanti ye..

~MommyAida~ berkata...

Nasib baik Kakak Mya berubah mood nak join casting ni kan..kalo x, rugila..hihihi