17 April 2009

::Mya Suspect Denggi::

Pg tadi.. sy tengok Mya tak macam selalu...
Murung...lemah... & Tak bermaya.... selalunya.. bangun dr tido.. dia selalu ceria sgt...pastue mst mintak sy bukak TV.... nak nengok Mickey Mouse Club House... tapi... pg nie.. dia duduk atas sofa..sambil bersanda... lepas tue makin lama makin lentok... mcm tak bermaya... dalam hati mula rasa risau.. sampai kat taska.. sy bg tahu cikgu Nor... yg Mya tak sihat... sy pesan dgn cikgu Nor kalau ada apa2 lekas2 Call sy.....

Masa kat ofice hati rasa berdebar2 jer...risau sgt ngan Mya...masa nak kuar Lunch sy ingat nak g Bank sekejap... tapi sebelum kuar tue sy call kak Nora... kak nora kata Mya lemah sgt... sampai nak jalan pun tak larat... Dia merangkak jer... Ya allah... Teruknyer... sy dah tak tunggu apa.. start kereta terus pecut gi Taska.. sampai kat taska.. sy nengok Mya tengah tido... sy ingat nak kejutkan dia nak bwk g klinik... tapi... kecian pulak sbb kak nora kata dia baru jer lelap...

Sy tunggu kar sebelah dia.. sambil urut2 badan dia, baru sy perasan ada merah2 kat kaki, tangan dah badan dia.. Mama Ros (Pengetua Taska) bgtau suruh sy bwk g klinik cepat.. takut lah kalau2 kena Denggi... Dengar Perkataan Denggi... Rasa mcm nak gugur jantung nie... coz kat Area Umah sy bau2 nie mmg ader kes denggi sampai ada 2 org yg meningga dunia.. semoga Allah Jauhkan penyakit itu dr anak ku..

Bila Mya Bangun dr do.. sy terus Bwk Dia g Poliklinik An-Nisa.... Dokter Faizah yg Check Mya tuepun ... nampak risau jugak dgn keadaan Mya yg nampak sgt lemah... Dokter suspect Denggi Berdarah... coz tanda2 dia Mcm ada... tp...nak dapatkan kepastian dia mintak sy bwk Mya g hospital yg berhampiran.. Jd Dokter Faizah keluarkan surat untuk sy tunjukkan di Emergency Dept. sy Call B.. bgtahu yg saya nak kena bwk Mya G Hospital.. B mintak sy tunggu sekejap.. dia ondewei nak balik jugak..



Masa Kat rumah... Mya baring jer... mcm tak larat.... tapi nampak ok sikit dr masa kat taska... itu pun lepas sy bg dia minum Yakult..




Masa Kat Hospital Serdang... Kesian kat B letih sgt sampai tertido.. Mmg Lama Giler.. bygkan.. masa kami sampai kat emergency.. kena tnggu 1 jam... pastue ambik no untuk buat pemeriksaan lanjutan & Nak Ambik Resut Ujian Darah kena tunggu 3 jam setengah... Fuhh berasap bontot...
Untuk Anak Tercinta kami menunggu dengan penuh sabar....



Oleh Kerana sy tak jamah sebutir nasik pun lg... B ajak sy minum kat Cafeteria Hospital dulu...
Mmg Lapa Giler... tp.. tak lalu nak habiskan nasik nie.. coz risaukan si anak....




Lepas ambik Darah...

Dan.. Akhirnya keputusan Darah keluar.. Bila sampai No Kami untuk berjumpa Dokter.. Dokter sahkan Darah Mya masih belum Dijangkiti Denggi.. cuma dokter mintak kami terus datang ke hospital semula jika Mya deman lebih dr 2 hari...kerana takut ada kemungkinan dijangkiti Denggi.


6 ulasan:

missyanieanne berkata...

kak D.. t'ngs lak dgr citer ttng mya... sian dia... :'( ..nk SMS kak D tp low krdit lak..huhu... mya cmna kak?? still lemah ke?..jaga dia ek... sayang kt dia.... sma mcm yanie syg akak gak...hope mya cepat sembuh, amin... i'll pray for her...

iena hamdi berkata...

ish ish.. sabar dear.. akak doakan mya cepat sembuh yer

Mama Mya Elzara berkata...

Buat kak Ina & Yanie.. Thanks alot.. atas rasa prihatin kalian semua... Alhamdullillah Mya semakin ok... cuma masih demam, Batuk & selsema... Hopefully dia cepat sembuh dalam masa 2,3 hari nie.. coz.. Dokter mintak kami bwk Mya ke hospital untuk rawatan susulan...

Tq so Much Dear!!!

missyanieanne berkata...

ok kak D.. my bf (dd) pun risau ngan mya..we'll pray for mya..sayang mya sgt2..smoga dia cpt sembuh..amin..... =]

Zuhaini berkata...

siannya...

saya pun saspen baca.. :(

pasal area rumah kami pun ada kes denggi...

cepat-cepat sembuh ya mya! :)

*psst. tido pakai kelambu, tak..?

Nurhayati berkata...

huhu saspen je memula baca.. alhamdulillah Mya tak kena denggi.. anak sakit kita mmg risaukan..

hopefully Mya get well soon. take care =)