15 Oktober 2010

::Mcm tak PERCAYA!!::


Sajer jerlah nak story Mory kat sini... hari rabu lepas sy ngan En hubby g Tesco puchong..nak beli "bekalan bahan mentah " untuk dapur kami yg kadang2 berasap.. kadang2 tak berasap... pusing punyer pusing sy terpandang lah baju kurung songket lebih kurang mcm dalam gambar nie ruper dia....



Pic by google
.....Sekadar gambar hiasan....


saya pun belek2 lah baju nie.... kat hati dah berkenan... lg pun baju kurung g kerja byk yg dah sendat mandat.... pastue En Hubby lak Offer

Hubby : nak ker yang???.....
Isteri Mithali : Boleh ker B???
Hubby : Ambiklah klu berkenan....


Nengok Price dia RM 39.00... kira ok lah nak buat baju tuk g kerja.... tp.. mata nie duk berkenan kat kaler pink ngan Biru , takkan nak ambik 2 pasang kot kan.. nnt En Hubby kata sy nie mengada-ngada pulak.... pilih punyer pilih sy pun ambik lah baju kaler biru masuk dlm troli....

Pastue dah puas menawaf 1 Tesco kami pun pg lah kaunter, dah siap bayar apa semua, En Hubby nie Check lah resit ... pastue dia tanyer

Hubby :Yang.... cashier tue lupa nak punch harga baju awakk...
Isteri Mithali : Lor yer ker?? meh sy nengok resit tue....

Belum sempat lagik sy ambik resit tue En Hubby buat muka terperanjat...

Hubby : yang .....harga baju awak RM 11.70 jer lah bukan RM39.00
Isteri Mithali : Ha?????? biar betul b....
Hubby : boleh lah ambik lagik sepasang....

Wahh laju jer saya jalan g ambik baju yg kaler pink pulak... masa bayar kat cashier tue sy tanyer lah.. awat murah sgt baju nie.. dia kata ader diskaun 70%.... cashier tue siap cakap dia pun ada beli gak baju tue 3 pasang....

Fuhhh Berbaloi-Baloiiii...sy rasa mcm pengguna yg bijak jer bila dapat beli baju berkualiti dgn harga yg super duper cheaper!!!! cuba bygkan harga kain dah berapa + upah jahit baju lagik kurang2 mst 40 - 50 hingget.....tp sy dapat belibaju tue dgn harga RM 11.70 SAHAJA.


Syokkknyerrr dapat beli baju murah....




2 ulasan:

zaril berkata...

huh murah gilerlah... naper x belikan tuk kiter.. bleh boria sesama..

Mya Elzara Batrisya berkata...

Zaril
hehehe.. ayat iza sama mcm mak akak.. "naper tak belikan untuk mak... boleh pakai sama2..."

alah za...baju fesyen lama tue.. skrg nie semua org dok pakai baju kurung cotton, dah tak in sgt dah baju kurung songket tue.. hehehe