14 Oktober 2011

::Tak Sihat Pulak::








Balik jer puchong badan rasa tak sihat...
butuk mcm nak terkeluar anak tekak...
kesian kat baby Balqis....
dia pun tak sihat jugak sbb
berjangkit dengan mama dia

Nasib baik lah Baby Balqis jenis tak meragam...
bila dah kenyang terus tido...
bila malam cuma bangun sekali dua jer nak susu...
harap sampai ke besarlah dia tak banyak ragam....


Isnin depan dah nak start kerja...
patutnyer rabu lepas dah kena masuk opis
tp disebabkan Jasa Baik Cik Puan Zura yg telah
menolong "meng extant kan" cuti saya dengan Bos
dapatlah saya sambung cuti sampai minggu depan
walaupun tak habis berpantang 44 hari lagik
Timer kasih.. zura..... nnt diana belanjer Cendol yer :)


Semenjak balik kat rumah sendiri nie
rindu sgtttt kat mak & Abah
Tak sah kalau tak call mak 2, 3 kali sehari
yang sedih nyer bila mak kata
Terdengar-dengar suara Batrisya


"Nenek.... tolong buatkan susu kakak"


"Atok balik....Atok balik..."
(sambil berlari2 tunggu atok dia kat tepi Pintu)


"Atok ada belikan kakak mainan tak???"
(Hari2 mst soklan nie yg dia tanyer setiap kali atok dia balik dr meniaga.... yg atok nie pun hari2 ada jer benda dia belikan tuk cucu dia....)


"Nenek, tepuk lah bontot kakak laju-laju..."
(time nak tido mmg mak selalu kena tepuk bontot si kakak baru dia nak tido... klu tak sampai pukul 3 pagi lah dia tak tido)


Pastue mak kata ternampak-nampak
Balqis kat atas tilam "Pooh" yang mak belikan untuk dia...
Tengok Besen mandi Balqis, terus mak rasa nak nangis
Ermmmm...kesian kat mak....
Mak sabar yer... minggu depan kan mak nak datang sini...
boleh jumpa Balqis... Boleh mandikan Balqis....






4 ulasan:

JaSSNaNi berkata...

alahai diana.. siannye dengar... kakak banyak dan bertambah pandai skrg ni ye.. :) syukur baby balqis tak banyak ragam..

moga cepat sembuh and nanti leh masuk keje...

nanti cuti2.. boleh la balik kg lagi ye.. biasa la awal2 lagi baru berpisah ngan mak abah ni mmg camtu.. dah lama dok ngan diorang kan.. sabar ye...

kasihibu berkata...

kesian atok dan nenek terbayang bayang gelagat cucu...

semoga cepat sembuh mama dan balqis ye

zaril berkata...

Touching saya kak.. sob..sob..sob..

Zura Hasan berkata...

hehehe..ibu dlm berpantang mn bleh mkn cendol lagik..nnt kembang urat...err...bile leh mai gomol balqis ni..ingtkn tinggal Balqis kat cik CT