07 Februari 2012

::Laporan Hari Sabtu::








"Harap maaf kualiti gambar amat Hampehh.... "


Sabtu lepas, Mak saya mai dr kampung. Inilah saat yg dinanti-nantikan oleh kami 2 beranak, sbb dah lama tak kuar berjimba2 kat Jalan TAR,

Seawal pukul 9 pagi kami anak beranak dah siap nak kuar pg "Key Ell" (bak kata Abon)..  Parking kereta dekat Bukit Jalil pastue naik LRT ke Masjid Jamek. Tak larat rasanyer nak drive menempuh Jem kat Bandaraya Kuala Lumpur, lagi2 time cuti panjang mcm nie.

Dapatlah Baby Balqiss Merasa naik LRT. Si kakak dah 2,3,4 kali naik keretapi tapi eksited nyer macam baru pestime jer...  Sampai KL, apalagik.. meroyan lah 2 beranak nie kat Kedai tudung & baju yg giler2 murah, kat mana lagik klu tak kat  MUAZ textile.

kat sana kami beli

4 pasang kain lace
10 helai tudung
2 Helai baju Inner Putih
1 Pasang baju Melayu
1 Helai veil
2 helai anak tudung

 Mak badget 2,3 ratus.. sekali kira2 cuma seratus lebih jer... JIMAT!!!

Lepas memborong kat Muaz , sambung memborong kat Mydin, pastue borong Kuih muih & makanan kat pasar malam Jalan TAR,singgah Makan Nasik kerabu Power dulu,  masuk sogo kejap, tp tak beli apa2 pun cuci2 mata jer...pastue baru teringat nak balik ke pangkal jalan....duit dah tinggal syiling baru nak sedar diri....




2 ulasan:

zaril berkata...

Yang gambar first tu batrisya ke yang tangkap...? Kenapa lg elok dr yg no 2 :-P

Mama Mya berkata...

Zaril

hehehe... nak buat mcm mana za.... Tcha dah "mewarisi" kepakaran makteh dia mengambil gambar....