02 Februari 2012

::Pulau Pangkor - Rasa nak Pegi Lagikkk::

Pulau Pangkor
7 January 2012


(Manis Sungguh Wajah Anak Dara Pak Din & Mak Kinah nie... "semanis Kurma")


(Waktu panas2 terik macam nie mmg Nikmat tak terkata bila dapat makan askrim)


Bertolak dari rumah mak pun dah agak lewat, siap bawak bekal nasik, Mula2 plan nak Picnik kat Teluk Batik jer, Entah macam mana..."Tersampai" kat Pulau Pangkor pulak dah Alang2 menyeluk pekasam.... dah sampai Lumut, lajak terus lah sampai ke Pulau Pangkor.



( Kesian Mak Kinah sampai Terlelap menunggu Feri)



(Budak Tecikkk nie.. baru 4 bulan dah naik Feri .... suka nyer dia dapat layanan first Class dr Nenek & tok dia..)



Naik feri pukul 3 petang, sampai jeti Pangkor terus naik Van ke Teluk Nipah, tak singgah pun kat Kota Belanda, sbb dah tak sabar nak berendam dalam air laut. Kami mencari "Port" bawah pokok mengadap pantai, susun barang2 terus bukak bekal yang ada. Lazatnyer bila dapat makan tepi pantai sambil ditiup angin laut.


Bila perut dah kenyang, apa lagik ...Masing2 tukar baju terus terjun laut. Baby Balqis lena dibuai mimpi, Mak Siti & Mak Kinah rancak berborak sambil minum ABC. Pak Din layan cucu main pasir pantai, Saya & Adik Eika..... Berendam sampai matahari terbenam.



("Welcome to Pangkor Island!!!!".... )


(Asal pegi pantai jer mesti beli mainan "korek pasir".... kat rumah dah nak dekat seguni mainan dia.....kalau boleh jual kat besi buruk balik modal lah jugak... ini.... aperrrr pun tak boleh... )


(Kakak Ipar Vs Adik Ipar)


(Adik Eika Pandang apa tue???... Ooooo......"Skodeng" Mat Salleh tengah berjemur kat tepi pantai ekkkkkk!!!....)



(Budak Tecik nie... lena di buai mimpi Indah..... )


(Gambat abah nie .....sama mcm dalam filem Ombak Rindu..... Aron Aziz tengah cari "Izzah" yg tengah menyorok kat tepi batu... hehehe....)




(Ombak Rindu Versi Pak Din & Mak Kinah... hehehehe)



(Nenek Siti : Peace Yooooo!!!!)



(K.A.M.I)


(Selamat Tinggal Pangkor......Sungguh Indah Ciptaan Allah....)


Kami balik Naik Feri yang terakhir, belum sempat nak lelapkan mata , dah sampai kat Jetty Lumut, Singgah memborong satey & Sotong kat bazar area Jetty. Sampai Rumah mak, lebih kurang pukul 11 malam. Masing2 dah nampak tilam & bantal.





2 ulasan:

YaYaNsMuM berkata...

Salam perkenalan,:)

Mama Mya berkata...

Yayansmum
Salam Perkenalan juga buat Yaya....
:)