03 Ogos 2012

::RAYA Tahun Nie ...::




Raya Tahun nie... mcm tak der semangat jer nak raya... tak tau lah sbb apa... 
lagi2 bila nengok keadaan rumah yang dah serupa mcm "Kapal Karam"
Kot2 lah nak dekat2 raya nnt  "semangat Semerah Padi" meresap kat dalam badan.... 
ingat nak mengecat Rumah.... tapi tengah pikir kaler apa yg sesuai...
pastue... nak "make over" sofa L Shape kat ruang tamu tue...  
dah nak barai segala isi kulit nyer. Nak buang rasa sayang.....


Raya Tahun nie tak der Kuih raya hasil air tangan sendiri...
semuanyer tunjunk2 jer dengan jari....
Tahun lepas.. tengah sarat2 nak bersalin pun
masih mampu lagik tolong mak "menggentel" kuih raya kat dapur
dapat lah jugak merasa Kuih Kacang Mazzolla mak yg evergreen tue...


Raya Tahun nie....baju raya tak sempat nak tempah....
bila tanya tukang jahit.. semua kata dah tak nak ambik tempahan
pakai baju raya tahun lepas lah nampak gayanyer.... 
tak per... yang penting sekarang Baju raya anak2 jer.... 
Mak nyer raya pakai kain batik dengan Tshirt pun Ok....


Raya Tahun nie... agak2 bonus berapa bulan yer bos nak bagi....
Ishkkk... lambat nyer nak tunggu minggu depan... 





6 ulasan:

kasihibu berkata...

belum lagi seru nya tu dik
ada lagi 2 minggu kita nak posa

selamat berpuasa kakak mya belajar puasa tak?

~aYu~ berkata...

lagi 16 hari nak raya. baru timbul mood raya kot.. sy baju raya beli siap je. nak tempah tak pegi-pegi.. dah penuh pun..

zaril berkata...

Za kuih raya pun tak ada lg.. semangat raya pun tak ada. alahai nasib badan..

Mama Mya berkata...

Sayang ibu

Tuelah kak... Minggu depan kot serunyer tue baru nak meresap dlm badan.... :-)
kakak mya puasa yang yokk... Og2 dah mintak susu.... Adoiyaiii...

Mama Mya berkata...

ayu...
Saya la nie susah bebenorr nk mencari saiz baju yg padan... Bila ambik saiz L rasa sendat ambik XL rasa gedoboh kat tangan n kain.... Almaklumlah adan slim mcm erra pajira... Hehehe...

Mama Mya berkata...

Zaril...
Za... Kuih kacang nyer jgn lupa yer... Duitnyer akak bg masa kita buka pose sama2 sabtu nie... :-)