15 Jun 2009

:: Jumpa Adik Angkat dr Sabah::

Tarrra... nie lah gerangan empunya Diri.... Yanie a.k.a adik angkat sy dr sabah... berumur 20 tahun...(wahhh sy rasa sgt tua okeiii) baru jer lepas STPM... sedang menghitung hari untuk melanjutkan pelajaran ke MSU Kota Kinabalu dalam bidang Pendidikan (1 Family dia Cikgu tauu!!!)
Nak tahu mcm maner sy Dgn yanie leh jd adik & kakak angkat???? uiihhh panjang ceritanyer.... dipendekkan cerita... yanie nie mula2 dulu customer sy.... kami selalu berbalas SMS, maka terjalinlah satu hubungan erat antara kami ber2.. cewahhh Yanie..mcm bercinta lak kita nie... hikhikhik... kami mendengar kabar melalui Blog masing2... mula2 masa nak jumpa yanie hari tue rasa berdebar2 jugak... cewahh mcm nak jumpa boyprent lak... kuikuikui... sib baik dia jenis yg peramah jugak... walaupun hakikat sebenar.. sy lah yg terover ramah.. heheheh


Mmg seronok sgt dpt jumpa yanie, kebetulan dia dan family datang bercuti di KL... dia mai KL dr hari selasa minggu lepas.. hari rabu dia G kelantan jalan2 kat sana.. hari jumaat dia datang KL balik... jadi dapatlah sy jumpa dia Petang sabtu hari tue di hadapan bangunan MAYBANK masjid india... alah yg dekat ngan JAKEL tue... heheheh


Kebetulan hari sabtu tue En Hubby mmg nak jumpa "Seseorang".. suspen jer... maka sy pun bgtahu Yanie nak ajak Dia g makan2.... sampai KL kul 6 ptg.. bwk yanie g Naili's.... (hehehe Naili's lagikkk....)

Yanie nie Pemalu sikit orangnyer...
Yanie dgn Mya... Seronok bukan main Mya masa nie... yanie pun rajin melayan budak kenit nie...

Kali nie sy try Naili's Fish & Chip Pulak
(hehehe dah makan separuh baru teringat nak snap gambar)

Yanie & En Hubby Order Naili's Black Paper Chicken Chop

Yg Seseorang Tue lak makan spagheti...kami order Desert "Aiskrim Tapai",Peach aper ntah nama dia,cucur ikan bilis & hidangan Wajib En Hubby Ubi ReBus Bersama kelapa siap tappow bawak balik umah tue.


Lama jugak kami kat sana... nak dekat kul 10 malam baru gerak hantar Yanie balik Hotel.. Mama yanie pun dah risau ingatkan kami CULIK anak dia.. hehehe yang buat lambat tue sebab tunggu "seseorg tue lah" pastue dapat jumpa dia layan sembang lak mmg syok arrr...
Masa hantar yanie balik... sempat jumpa Mama & abah yanie yg tunggu kat lobby hotel.. segan sgt...sbb bawak anak dara org keluar lama2... Org tua yanie mmg baik sgt2.. peramah... mama yanie pun lembut jer org nyer...kebetulan masa ondewei nak jumpa yanie sy ada belikan buah tangan yg tak seberapa untuk Mama yanie & Yanie, insyaallah nnt kalau yanie datang KL lg nak ajak Yanie & family tidur umah sy pulak...
P/s: Psssstttt....En Hubby janji dgn Mama Yanie nak datang Sabah awal tahun depan... heheheh betul ker B kita nak g Sabah???

2 ulasan:

Zuhaini berkata...

haha.. kelakar rasa.. teringat dulu2 time sekolah2 ada angkat2 nih..
sekarang saya dah kawin dan beranak pinak, x dak la dah angkat2 ni.. :) hiihihi.. kirim salam kat adik ya!

♥iqah♥ berkata...

eh , kak ani.
hye kak d.
ingt kte lg tak ???
hee.
kak ani yg bg cOmment kt ats nih adk kpd kak ipar kte.
kciknya dnia ye.
=))~