23 Mac 2010

::Rumah Kecil....Tiang Sebatang::

Hari tue... Sorg kawan lama Duk YM.. dia kata nak sangat nengok umah baru saya... sy ajak mai umah dia kata entah bila tahun lah nak sampai ke puchong....

Jadik... untuk memuaskan hati Kawan sy nie.. sy mempertontonkan Rumah tempat saya sekeluarga berteduh.... Hampir 2 bulan setengah saya pindah ke rumah nie... Rumah yg penuh dgn Misteri Nusantara... tp Alhamdullillah.. semua Misteri2 tue dah hilang di telan Zaman.. Cewahh...

Umah nie kami beli mmg super duper Hancusss!!! semua kena buat baru... wiring semua kena curi.. Paip, kepala paip, pintu, sinki dapur & sinki kat semua Toilet semua hilang... lampu kipas semua mmg konfem2 lah tak der kan.. heheheh

Rumah nie kami beli atas Owner.. tp owner tak penah pun duduk umah nie... dia biarkan kosong selama 7 tahun... dia just jenguk umah nie masa nak jual jer... Ohhh lupa nak bgtau.. umah nie cuma umah Apartment 3 Bilik 2 Bilik Air.... Masa nak beli umah nie ada 7,8 org jugak yg berminat nak beli.... ada sorang Cikgu nie... dia siap call Owner byk kali pujuk si owner jual umah nie kat dia... tapi mybe owner tue kesian nengok muka saya.... last2 dia jual kat kami jugak umah nie.... hehehe....



Rumah yg bertemakan "Hantammmm sajalah Labu"... hehehe gabungan idea Tuan & Puan Empunyer Rumah... kalau org mai umah mst cakap "Ambooiiiii kuningnyer Mak Ngah..." hehehe....sebenarnyerrrrr... kami Tak Cukup Budget nak beli Cat!!!! pasal tue ruang tamu nie semua kuning.... Tang dapur & Tandas Semua Oren.... Bilik sy ngan Mya pulak..Purple... itupun pakai cat Kapoorr jerrr... :(


Bar Counter yg tersalah ukuran... ekekeke... kecik sgt lah pulak.... tapi oklah.. kalau besar2 sgt pun nnt makin sempit pulak rumah yg "sekangkang Beruk" nie...




"Pokok Ong" beli masa bercuti kat cameron.... sajer letak kat dapur... sbb senang nak Siram.. asal basuh pinggan jer... terus siram pokokk... Ohh.. ader lagik kat dapur nie sy ada letak Kaktus...

Tapi.. kaktus2 nie dah di pindahkan ke atas Peti Es.. sbb panas sgt kalau letak kat tepi tingkap....

Mula2 nak letak Tiles kaler hitam putih... tapi bila pikir2 balik.... dah lah dapur kecik molek... letak pulak Cabinet kaler wallnut.... ermmm kang masuk dapur org ingat mcm masuk kat "Gua Tempurung" Gelapppp jer... so kami sepakat pilih kaler "Astro CERIA".... heheheh dah kata "Bermastautin" kat selangor Haruslah..... Merah Kuning...ngehhhhh....








Dapur yg "Sekangkang Beruk".... tempat saya Bersilat (kadang2 jerlah....)... kalau ikutkan asalnyer Dapur nie ader 1 ruang Kering (tempat sidai Baju) tapi... kami pecahkan ruang tue.. sbb kalau tak pecahkan ruang tue... mesti berlaga Montot kalau duk berdua kat dapur.
Oklah Cik Linda.... ini sajer yg dapat sy buat untuk awak... saya harap awak akan sampai jugak umah sy satu hari nnt... :) alah bukan jauh maner pun Kedah ngan Selangor... Naik Air Asia sudah... hehehe

6 ulasan:

miss yanie berkata...

kak D... whooow ! cantiknyaa rumah kak D.. simple n siyesly smart sangat3.... terpegun mlihat.. sngat3 cantik.. ble jd interior dsigner dah ni.. cantik..

Mya Elzara Batrisya berkata...

Ishkk yanie nie.... rumah biase jer lah syg.... kecikk jer mcm Sarang Burung Tempua hehehe.... Nnt yanie, Mama & Abah Yanie mai KL... MESTI kena singgah umah kak D tau!! kalau tak.. kak D cancelled g KK... heheheh

sayangsayangibu berkata...

cantik rumah d, kemas warna adalah ceria.....

Mya Elzara Batrisya berkata...

Sayang Ibu
Timer kasih byk2 kak... jemput lah datang rumah.. Boleh kita sembang2 panjang... asyik duk sembang dlm blog jer... teringin jugak nak jumpa akak di alam Nyata.. hehehe...

sayangsayangibu berkata...

nak jumpa akak..hehehe..muleh...muleh,tp mulut akak adalah bechok, mcm si kakak chantik takut D tak terlayan ;P

Engku Artini berkata...

cantik tile.. i pun beli kaler oren