06 Julai 2010

::Checklist::

Pejam celik... pejam celik... rupa2 nyer ujung minggu nie kami akan terbang merentasi laut China Selatan menuju ke Destinasi Cuti2 Malaysia yg seterusnya... iaitu Kota Kinabalu Sabah... rasanyer semua dah Ready... kecuali baju jer tak packing lagik...heheheh melampau lah nak packing awal2... hari sabtu baru packing... bukan pg sebulan pun... Empat hari jer...

Checklist...

Flight :- Done
Dah Booking dari bulan 11 Tahun Lepas lagik... Masa tue Air Asia Ader Buat Promotion... harga giler2 murah...




Hotel : Done
Baru jer Booking minggu lepas... itu pun puas carik hotel yg murah & dalam kawasan bandar.. bukan apa.... senang nak jalan2..

Berhari2 search kat Internet, akhirnya Hotel Tang Dynasty Kota Kinabalu menjadi tempat kami beradu... Lokasi kat tengah2 bandar... boleh jalan kaki jer klu nak gie Pasar Fhilipina, dekat dgn Laut, Dekat dgn tempat nak makan Seafood & byk lagik...




Transport : Done
Bab Kereta sewa, saya refer dgn adik angkat saya yg ada kat KK Miss Yanie dia bg contact no & website kereta sewa yg penah dia sewa & paling murah kat KK, ... harap2 keadaan kereta yg kami sewa tue ok lah...yg penting kereta tue boleh bawak kami sampai kat Kundasang.... Tq Yanie... i lebiuuu!!! hehehe


Ok nie pulak List Tempat2 yg sy teringin sgt nak pergi masa kat KK nnt...




No..No..No.. buka Pasar Filiphina yer...
sy tak berapa minat Mutiara...yg pertama ialah...
PULAU MANUKAN... Yezz... dah kata pun Jiwa "Panggillan Pulau" kan..
Dengar cerita pulau Manukan antara yg tercantik kat Sabah... (Tp... tak boleh challenge Pulau Semporna lah, yg Apek berlakon citer Duyong tue...)... Alang2 dah sampai sabah... Wajib lah jejak kan kaki kat sini...boleh lepaskan "HAJAT" Ber Snorkeling yg terbantut masa kat pulau Kapas hari tue... :) Weeeeee!!!!

Kalau Ikut Jadual.. kami akan ke Pulau Manukan pada hari kedua kat KK.. Ermmm harap2 tak der kejadian menggerikan mcm pg Pulau Kapas Hari tue... :)





Destinasi ke2 yg sy nak sgt pergi ialah melihat keindahan Puncak Gunung Kinabalu, tak dapat nak daki sampai Puncak, dapat tangkap gambar pun jadi lah...lagipun ... dah tua2 mcm nie... manerlah ader stamina nak mendaki Gunung.... nak naik umah sampai tingkat 2 pun dah tercungap2.... hehehe



Byk lagik tempat yg sy teringin nak pg masa kat sabah nnt... mcm Poring Hot Spring, Canopy Walkway, Taman Refflesia, Jambatan Tamparuli, ishkk byk lagi lah..... Insyaallah.. klu tak der Aral Melintang sampai lah kot... apa yg penting 2 tempat nie WAJIB pergi....

Sekian dahulu cerita ceritu saya untuk hari ini...





1 ulasan:

miss yanie berkata...

alahai.. sweetnya siap tulis nama yanie lgik.. hihi.. kak D sewa keta apa ek? klu kelisa, i don't prefer la k.. cz yanie penah bwk kelisa tu.. hee.. :) bla ek kak D pnya flight? insyaAllah klu yanie dpt trn kk, yanie nk gak jmpa kak D.. inform yanie tau bila kak D ada kt kk... rinduu kt Mya..