02 Julai 2010

::Rombongan Cik Siti Ke Pulau Langkawi ::

Dah berkurun Lama nak update citer g langkawi masa cuti Wesak Day hari tue... tp... asyikkkk TERLUPA sajer... asal bukak lappy jer mst terbantut idea nak mengarang cerita...jadi dah kebetulan bos balik awal hari nie.....apa kata saya upload gambar2 yg tak berapa byk nie untuk tontonan Umum...

Hati Pertama

Bertolak dr Puchong dalam pukul 12 Malam... sampai Perlis, singgah shopping kat Padang Besauuu dulu... punya lah awal.. kul 7.30 pagi kami dah tercegat kat depan kedai... malangnyer.... kul 10 setengah baru kedai2 kat padang besau tue bukak... Kat padang Besar.. Misi utama saya adalah... memborong Selimut Comfeter yg dikirim oleh kak Nora & Ernie termasuk untuk saya jugak...

Dalam pukul 11.30 pagi kami bertolak ke Jeti Kuala Perlis, sebelum naik feri sy sempat pekena laksa koler perlis dulu... sampai jer Hotel terus siap2 ke Pulau Dayang Bunting... sewa 3 buah Boat... boleh pulak bot yg saya naik tue rosak tgh2 laut...tp... Pengalaman naik bot kat Pulau Kapas hari tue lagik menggerikan..gambar pun tak der... so tak yah lah citer pasal g Dayang Bunting ekk...

Hari Ke-2



Muka Paling Ceria & "GUMBIRA" sbb percutian kami kali ini di "Sponser" oleh Cik Siti Murni a.k.a Mak Saya... Timer kasih sgt2 kat Mak... bawak duit makan & shopping sajerr...





Kami Anak beranak yg berangan jadi Mahsuri (saya), Wan Derus (hubby) & Wan Aisyah (Mya) ... heheheh


Ingat klu ader duit lebih nnt nak beli lah sebijik kereta Pedati nie (Ehh... betul ker nama menatang nie pedati?? klu salah jgn marah ekk).. best nie petang2 bawak round2 sekitar putra Perdana...Pehhh... "tayar Sotong" ..... nie klu langgar Lopak sure bengkok jadik 4 segi tepat.. ekekek



Jantung pisang yg sangattt unikk... mcm poyo pulak gambar nie.. perasan Photogenik lah konon... mak aiii legan tangan dah sama besar dgn tiang rumah...


Sarapan Time!!!!! Best pulak makan kat kedai nie... lauk dia... Masyaallah...punya ah bykkk... sampai tak tahu nak pilih yg maner 1.... last2 pilih sambal sardin sajorkk!!



Minyak gamat yg besauuu kat belakang kami nie klu uolss pakai 7 keturunan pun tak akan habis.. percaya lah cakap saya... ngehhhhh....


"Saya Sayang Mak Saya"... I lebiu Cik siti Murni"....
*__*

Tak SAH rasanyer klu g makam mahsuri mst nak ambik gambar awek2 cun yg main alat muzik nie.. (sila abaikan awek yg pakai seluar putih tue yer sbb dia tak berapa cun)... hahaha



Punyerlah ramai manusia kat Kilang Gamat Nusantara nie... sampai nak bernapas pun tak boleh...





Oooo...bg yg Bergelar lelaki.. jgn lepaskan peluang keemasan minum Air Tongkat Ali yg paling "Kawww" kat sini.... apa yg peting.. ianya di sediakan secara "FREE".. minum lah selagi boleh telan.. tak der saper yg kisah... cuma yg kisah.. isteri2 jer... "Jaga2 cik Salmah".. ekekeke
Oklah.... Kita Stop kat sini dulu ekk... next Post kita sambung lagik...
Akhir kata....
"
"
"
Assalammualaikum....
(Wahh Rasa mcm Wanita solehh pulak... Aminnn...)



4 ulasan:

zaril berkata...

terlupe nk kirim sesuatu kat kak...

sayangsayangibu berkata...

lamanya tak jejak langkawi dah, lepas keluar tak jejak langsung, langkawi ni berjalan seronok, tp duk sana huiss cemoih...

Mama Mya berkata...

Zaril :
nak kirim apa za??? sorri akak lupa nak tanyer za masa akak g sana hari tue.. tapi takper... 6/8/2010 mak akak g sana lagik.. member2 dia nak shopping untuk hari raya kat Idamansuri ....nnt za bgtau yer za nak kirim apa.. :)

Mama Mya berkata...

Sayang Ibu :
Ohh akak org lagkawi ker??? Syokk nyer.... kak Cemoih tue apa??? :)