10 Mac 2011

:: Tak Dapat Alphard...::







Saper lah yg tak teringin nak pakai kereta mewah mcm nie kan.... tp.. klu taraf macam saya nie, kerja Kuli jer... manerlah mampu nak pakai kereta mewah cam nie.. takat Mimpi malam2 bawak Alphard buleh lah... kalau yer pun dapat pakai... sah2 org cakap "Pinjam" kereta org lain..... tak perlah doa2 jer kot lah satu hari nnt buleh jadi saudagar Minyak... ekekeke....



Hari tue kan saya dok sok sek..sok sek.... pasal kereta Hijooo tue dok meragam ajer... dah betulkan yg ini.. yg itu pulak rosak... dah betulkan yg itu... yang ini pulak rosak.... Nak balik kampung pun pikir 6 ratus kali sebab takut enjin kereta tercicir tengah Highway... kalau asap yg kuar dr Ekzos tue jgn citerlah... kalahkan asap orang sembur Nyamuk ....


Yg kelakarnyer hari tue masa ambik Mya kat taska... sy parking lah kereta betul2 depan pagar Taska Mya... ader lah 2, 3, 4 org budak tgh main kat tepi pagar tue... semua pakat tutup Hidung pastue lari siap jerit kuat2 "Busukkk...busukkk..."... adehhhh malu Wehhh.... terus Taubat takmo parking depan pintu taska lg.. klu g ambik Mya mst parking jauh2 sikit....


Pastue... Sy dengan En Hubby pun Korek2 lah Duit kat dalam "Tabung Ayam" yg ada .... Korek punyer Korek..... ader lah dapat beberapa posen.... pikir punyer pikir.... maka kami pun setuju ambik kereta ini.... mula2 apply Loan dgn Public Bank...." Reject"... pastue Apply Loan ngan Maybank baru Approve....






Dah 3 hari kereta nie ader kat Produa Jalan Kelang Lama.... kami tak g ambik2 lagik.. klu sempat petang nie baru g ambik... kalau tak sempat... esok lusa lah kot.... mcm tak semangat jer kan bunyiknyer.... mmg tak semangat pun.... sbb dah 2 tahun tak bayar duit kereta, hidup enjoy jer tak pikir pasal hutang kereta.... tp bulan depan dah kena start serabut kepala... tak dapatlah nak cuti2 malaysia sgt mcm tahun2 lepas.... Cuti2 malaysia kat rumah ajerlah jawabnyer....



Note : Tak dapat Alphard... Alza pun jadilah...... yg penting pas nie buleh balik kg kat Perak & Pahang dengan rasa senang hati...hehehe


2 ulasan:

sayangsayangibu berkata...

syukurlah ada jugak kereta yg nak di gunakan
kemudahan kan?

eimma berkata...

waaaaa...bestnya ada keta baru...wuwuwu