11 November 2011

::60 Hari Kau Melihat Dunia::

9.11.2011



Pejam celik..pejam celik... Baby Qiss dah pun masuk 2 Bulan.... semalam pg Klinik timbang berat Qiss dah 4.8kg... Wahhh baru 2 bulan dah nak sama berat macam sekampit "Beras Cap Rambutan" ... hehehe mana lah baby Qiss nie tak cepat besar, dia minum Susu 3 Tong besar sebulan + susu Mama lagik.....


Sekarang baby Qiss dah pandai gelak & senyum bila kita "agah" dia... pastue dah pandai nak menyembang....mcm2 bunyik kuar dr mulut dia... "ukk ekk ukk ekk"...


Dah kena tukar botol susu... hari tue dia minum susu guna botol kecik yg 2 Oz... sekarang dah Up 5 Oz... sekali sedut dah habis (tipu sgt.... klu sekali sedut tue bukan baby Qiss tapi mama Qiss .... hehehe)


Perkembangan yg tak best.... Baby Qiss dah start isap Punting.... klu ikutkan mmg tak nak ajar dia isap punting sbb takut gigi dia "Jong....". Tapi .... itu jer Alternative yang ada nak bagi dia tido lena.... yang bagus nyer... lepas dia dah lena, boleh terus cabut punting tue... dia tak kisah dah....



meh lah layan 2, 3 keping gambar Baby Qiss yang ada.... tp tak berapa nak Clear sbb guna Hp Cikai jer.... (Haiii... entah bila lah, dapat pakai henpon Canggih mcm Adik MAnis Chintaliza Rahman tue....dapat pinjam seminggu pun jadik lah... Huhuhu)




Pipi Baby Qiss yg semakim "Tembam & Gebu"... Nak kalahkan Pipi Mama dia... hehehe



Aksi Kurang sopan baby Qiss.... Nyuap tak tutup mulut.... lalat masuk baru tau!



Happy sgt!!! sbb first time nak bawak baby Qiss Balik Kampung kat Pahang!!!





4 ulasan:

eimma berkata...

rindu kat hangggggggg.. :))

Mya Elzara Batrisya berkata...

Eimma
Linduuuu kamu jugak!!!
maner hilang? sepi jer...

eimma's berkata...

hehehe..ade je..tapi mana

mama Mya berkata...

Eimma

Ma... update lah citer baru pasal hang.... jadik ker nak pindah kedah?.... bila nak mai umah? nnt kita set time lah kuar makan2...