08 November 2011

::Si Kakak Demam... Si Adik Batuk....::






Hari nie .... Super Duperrrrr Ngantukk...
Syukur Alhamdullillah...... walaupun dapat tidur sejam jer...
Semalam sy jadi Dokter merangkap Jururawat tak bertauliah...
Yang kakak Demam Panas, yang Baby pulak Selsema + Batuk....
Masa raya kat Kampung hari tue dua2 sihat.


Semalam bertolak balik dr kampung pukul 7.30 pagi...
nasib baik jalan clear tak Jem,
lebih kurang pukul 10 pagi kami selamat sampai kat Putra Perdana
letak2 jer barang En Hubby terus gerak g kerja
Ingat nak sambung tido balik
Tp.... nampak si kakak layu jer baring kat atas sofa
Bila sentuh badan dia... Masyaallah... Panas "Giler"....


Habis saya selongkar Peti Ais & Kabinet Dapur
kot2 lah ada jumpa Ubat Demam
tetiba, baru teringat sebelum raya hari tue
saya & En Hubby dah campak stok2 ubat yg ada masuk Tong sampah
pastue mula lah saya mengelabah mcm tapir
nak pegi Klinik kereta pulak En Hubby Bawak
Nasib baik adik sy ada kat rumah...
mintak tolong dia belikan panadol syrup untuk kanak2


Malam tadi, bila dengar si baby Batuk
cepat2 bangun tengok dia kat dalam baby cot
selang 10 minit basahkan kepala si kakak pulak...
ini baru jaga 2 orang anak yg tak sihat
belum lagik bapak nyer pun tak sihat....
(Bapaknyer klu tak sihat, manja kalahkan anak2... hehehe )
betul2 mencabar Fizikal & mental...
Gamaknyer... mcm manalah Nurse2 kat hospital tue
menjaga pesakit yg penuh 1 wad setiap hari...
Fuhh klu lah saya yang jadik Nurse...
PENGSAN kot!!!




2 ulasan: