27 Disember 2012

::JJCM - Island BBQ Steamboat::


Entry yg dah terperap hampir 2 minggu dalam draf....
kira okeh lagi tue.. baru 2 minggu
sbb ada citer lain yg saya dah berjaya perap nk dekat 5 bulan 
masih kat dalam draf tak berpublish, 
padahal citer dah siap di karang.. tinggal nak klik kat icon 'publish' jer...

Kalau lah entry2 yg ada kat dlm draff tue boleh di makan...
rasanyer dah jadi 'tapai ubi' kot.... 
tak pun dah basi sampai naik kulat kaler hijooo...

Sebenarnyer nak citer pasal aktiviti "JJCM" saya & the geng's cuti hari tue... 
punca nyer nak sgt pegi Island steamboat nie sebab nengok JJCM kat tv3, 
terus on the spot ajak En hubby pegi situ, kami sampai  pukul 5 petang... 
sekali baru jer nak parking, ada sorang staff kat situ bgtau "full booking". 
Tekanan perasaan betul time tue, dah lah datang dari jauh.... tak makan apa2 benda pun dr pagi smp ke petang semata2 nak makan kat situ.... last2 balik semula ke puchong, makan kat "Alisara" jerr.

Esoknyer ari isnin...pagi2 sy dah call Island Steamboat buat booking nak datang hari selasa (cuti besday sultan selangor). Dorg bagitau pukul 7 smp 11 malam dah full booking. klu nak kena datang awal pukul 5 petang. tak kisah lah pukul berapa, janji "Napsu" makan saya nie dapat di penuhi...

Mohhh lerr layan beberapa keping gambar yg ado nie...


 Geng ketat kat Opis... Aishah-zura & sayee!!!


 Syok nyerrr... macam  tengah main masak2 jer Aishah ngan Zura nie... 


 Geng kami semuanyer 11 orang ambik 2 Table, 2 dapur... 


Kazen En Hubby pun join sama.... Amy Dan Mat Nor.... 


Arissa Yang Putih Gebu + Comel + Mesra mcm Ibu dia...  


"Saper kata orang bujangg tak pandai masak".... 
(Tiru gaya Che'Lah Masterchef )


Test power kuah tom yam dia  dulu.... 
Komen Amy : "Memang Mengancam... "


 Si kenit nie... dah standby pegang senduk dgn Garfu, kononnyer tak sabar nak makan sendiri... 


 Macam2 adooo.... pilih jer lah mana yang berkenan di perut.... 




Selain dari BBQ & steamboat, kat sini ada jugak di sediakan menu tambahan mcm nasik goreng , mee goreng, nasik lemak, kotiaw goreng, siap ader pencuci mulut lagik Eskrem dgn bubur pulut Hitam...gilerrr Sedapppp!!!


Komen saya.... 
Tempat nie mmg selesa sbb kawasan dia Luas.... 
Sedapppp, byk pilihan, service bagusss, View dia cantik, ada surau , Tandas dia pun bersih... 
& yang penting... harga dia berpatutan. 


Kalau ader yang nak terai makan kat sini ngan Family.... call ler dulu buat Booking... klu main serbu jer mcm saya hari tue... alamat kempunan lah perut....  




11 ulasan:

Kniedaz berkata...

sedapnya...pernah makan sekali je steamboat ni

Mama Mya berkata...

kniedaz

saya pun baru first time makan Bbq Steamboat yg mcm nie... selalu makan steamboat yg jual kat lori bergerak tue jer.... :)

baby lydia berkata...

mkn besar lah..main mask2 eh..:P

Mama Mya berkata...


Baby Lydia

Hehehe... kecik2 dulu kami tak puas main masak2... :)

~MommyAida~ berkata...

ooo nampak pon best n makanan sangat lah mavelesnya..hihihi..suka gak mkn steamboat ni..sbb bleh mkn bnyk2..hihihi..price dia ok ke MamaMya?

Mama Mya berkata...

Mommy aida...

Aida.....harga di rm 21.90 dewasa, rm9.90 kanak2. 5 tahun ke bawah free... :-) makan puas2 selagi zip seluar tak tercabut... Hehehe... Saya hari tue smp sakit2 perut sbb makan byk sgt... Tp puas hati lah sbb ada sediakan mcm2 makanan lain selain steamboat dan bbq... :-)

Nisah Idham berkata...

nampak pun dah sodap ni..
nak serbu Nisah duk jauh sangatlah.. hehe

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

memang happening n best lah makan kat sini,,berbaloi dgn harge pulak tu, kalah seoul garden

Mama Mya berkata...

Nisa Idham

Ala ciannyer.. tak per nnt kalau mai KL... boleh ler singgah makan kat sini... jgn lupa Roger saya yer... kita makan same2 :)

Mama Mya berkata...

Norshafeza

akak tak pernah makan kat Seoul Garden.. tp makan kat sini mmg berbaloi dik... lagik2 org yg kuat makan mcm akak.. selagi zip seluar tak tercabut.. selagik tue akak duk mancekikk... hehehe

:: Cik Viva :: berkata...

best ni..tgk dulu masa jjcm makan sini..murah jugak