28 Disember 2012

::Mula2 kata tak jadi... pastue jadik pulak...::


Itulah  namanyer... "PLAN"
kadang2 menjadi.. kadang2 tak menjadi....
Plan yang mula2 "tak menjadi" tetiba jer  boleh "menjadi" (paham ker??...)

Tengah bulan hari tue...
Family En hubby buat rombongan "cuti2 Malaysia"....
Mulanyer Plan dah cantik dah... nak bercuti 3 hari 2 malam
tapi terpaksa dipendekkan kepada 2 hari 1 malam sahaja...

Semuanyer Last minit....
Esok nak bertolak.... petang nie baru nak cari Homestay
Rasa nak pitam time tue... dah lah tengah byk shipment masuk kat opis...
En Hubby pulak duk Call banyak kali suh cari Homestay kat peneng
nak dekat 20 buah homestay saya Call semuanyer PENUH
sampai dah Giveup nak call lagik....
last2 entah macam mana ada sorang hamba Allah nie
return Call saya balik. Dia bagitau homestay dia kosong,
Fuhh lega time tue... tapi yang jadik masalah nyer...
takut adik beradik En Hubby pulak tak selesa sbb Homestay tue cuma Apartment 3 bilik.
yang nak pegi nie 5 keluarga (bukan 5 orang yer... nak dekat 25 orang ....)
cuba Bayang kan....

Bincang punya bincang.... saya terus Transfer Deposit kat Owner homestay tue...
Ok Settle 1 Bab....

Inilah rupa homestay yang kami duduk tue... RF homestay, owner nyer sgt peramah & baik hati.. kalau homestay lain mesti dah kenakan extra Charge sbb terlebih "muatan"... hehehe


Kemas, bersih dan teratur....   


Walaupun nampak kecik... tapi homestay nie mampu menampung Kapasiti keluarga kami yang "Besarrrrr"..  Kesian nengok "Kaum Adam" tido bergelimpangan  kat ruang tamu nie, siap alihkan sofa hitam tue kat Balkoni lagik , nak bagi lapang... Rugi pulak tak ambik gambar dorang tengah tido masa tue... boleh simpan buat kenangan dah tua-tua nnt.  :)    



View  dari tingkat 11,  Balkoni homestay kami.... menarik kan...

Tapi.... sayang Homestay nie bukan letaknyer di pulau... perjalanan nak ke Pulau tak berapa jauh sgt ambik masa 15 minit jer... tapi oleh sebab kami pegi time peak season ambik masa sejam lebih jugak nak sampai ke pulau,  sbb sana sini jalan jem.... Banyak aktiviti "terencat" dek kerana Jalan Jem + Hujan.

 Credit Pic... RF Homestay


11 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

cantik!

Nurhayati berkata...

cantik viewnya..suka!
haah skang musim ujan.. bawak payung :)

~MommyAida~ berkata...

homestay dia kemas n cantik je..selesa la jugak kalo stay kat sini kan..View pon menarik..

JaSSNaNi berkata...

canteknya homestay tu.. ceria ngan warna kuning terang tu.. bape rm ni sewa semalam? kat mana? cer citer cer citer..

SURIA AMANDA berkata...

alahai..x leh view la sumer gambar ni...

Nisah Idham berkata...

booking last minit memang bole fengsan.. hehe tp memang rezeki, dpt jgk homestay. cantik pulak tu..

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

cantiknyeee view n tmpat menginap tu,,

heheh kdg2 plan memg xjadi, tapi kdg tu bnde yg x di plan tu best

Mama Mya berkata...

Mrs Eady

Hehehe... cantikkkkk....


Nurhayati
saya pun sukeeee! Hujan rahmat.... :) sajer lah tue nak suh kami mai peneng lagik... sbb byk tempat tak dapat pegi hari tue...

Mama Mya berkata...

Mommy Aida

memang kemas... pastue Murah giler pulak tue... cuma jauh sikit lah nak ke pulau...

Jasnani
warna kuning sama ngan warna umah saya kak... hehehe...

Sewa RM 150 semalam...
tapi tue lah bukan kat pulau kak.. kat tanah besar... dekat dengan jetty feri nak ke pulau...
nnt saya update No tel dia kat entry tue ekk..

Mama Mya berkata...

Suria Amanda

alahai kesiannyer....
cam maner saya nak tolong ekk...


Nisah Idham

betul Nisa... klu kat pulau harga semua nyer berganda2... ada tue... rumah flat jer... RM 350 semalam... Fengsan....

Mama Mya berkata...

Norshafeza

Hehehe... betul!!! plan Last minit selalunyer menjadi kan... klu plan awal berbulan2.. last2 mst tak jadi.. tension jer...