31 Disember 2012

::Lembaran kisah Suka Duka 2012::



2012....
ada yang manis... ada jugak yang pahit
terconteng di hari2 yang saya lalui sepanjang tahun 2012 ini.
yang manis saya simpan sebagai kenangan terindah
yang Pahit mungkin tidak saya buang begitu saja...
perlu saya ambil sisa-sisa pahit itu sebagai bekalan
untuk terus tabah menjalani hidup di tahun2 yang mendatang.


Ujian yang Allah berikan pada saya sepanjang tahun 2012 ini
sangat berat rasanya....
zahir  Bibir tersenyum mengukir senyuman...
tapi Batin..... tak mampu untuk di ceritakan....


Dari satu dugaan ke satu dugaan yang Allah Uji
sampai satu masa saya hampir Rebah mengalah
tak mampu lagik nak melangkah gagah....
dek kerana dugaan itu amat lah berat untuk saya lalui


ketika akal tidak waras, amarah merasuk dalam jiwa
saya mula tersedar...
apa yang terjadi ada hikmah tersendiri
kenapa perlu terus menangis....
jika itu yang tersurat... saya redha....


Saya berharap dan berdoa...
semoga tahun 2013 akan membuka lembaran baru yang jauh lebih baik dari tahun 2012
Selamat Tahun baru.... buat semua yang sudi singgah ke sini....




8 ulasan:

Mak Wardah berkata...

Selamat Tahun Baru 2013

kasihibu berkata...

pahit manis masam masin semua kena rasa dek lidah kan?
jadinya itulah asam garam kehidupan kita sebagai manusia
semoga tahun yang baru ini akan menjadi lebih baik dan terbaik sangat dalam hidup D dan keluarga
amin...

Mama Mya berkata...

Mak Wardah
Selamat Tahun baru untuk awak jugeee! :)

Mama Mya berkata...

Kasih Ibu

Terima Kasih kak...
betul ckp akak...pahit manis masam masin mesti kena ada rasa dalam hidup nie...kalau tak rasa semua tue... "Tawar" jer lah hidup kita....

Saya juga doakan akak semoga tahun 2013 memberi lebih kebahagiaan dan kegembiraan bersama keluarga....

:)

Fiza Rahman berkata...

Dugaan tahun 2012. Smoga tahun 2013 adalah lebuh baik.

JaSSNaNi berkata...

assalamualaikum... hai dik... :) haikal skrg dok umah.. tak nak gi skolah.. sbb akak tak kuar gi keje.. dia pun tak nak kuar... so lepas akak masuk keje baru nak hantar dia masuk skolah balik... batrisya skolah cahaya intan ke?

Lyranadya berkata...

Yes, semoga 2013 membawa keberkatan dalam hidup kite ;)jom follow my blog sambil buat bisnes okey ;)
Siapa nak tahu tentang bisnes online Premium Beautiful Korset dan macam mane nak jana income besar melalui this bisnes, dapat free trip dari company seperti Shanghai, Paris, Holland etc, dapat car fund and boley pilih nak pakai kereta ape, semuanya I boley explain. So, pm saya jika berminat nak tahu atau set appointment dengan saya. Nadia- 0179062795

http://lyranadya.blogspot.com/2012/12/why-i-choose-premium-beautiful-business.html

Jemarisuri berkata...

insyaalllah...