21 Disember 2012

::Ubat kurus punyer angkara::



Jam kat dinding dah pukul 3.10 pagi... 
tapi mata nie masih bulat tak menunjukkan tanda2 nak lelap...
entah jin apa yg merasuk badan nie lah.... 
selalu time2 gini dah selamat mimpi smp bulan...
kadang2 tue belum sempat habis berita pukul 8 saya dah "berdengkur".

Rasanyer mungkin sebab tindak balas 
makan jamu "ramping ayu" kot 
ramping lah sangattttt!!...(*gaya* tangan kat bahu.. mata keatas)
sebenarnyer....dah sebulan beli jamu nie..
 tp duk simpan dlm  lemari jer
hari tue sajer gatai pegi kedai jamu 
konon2 nak tengok2 jer...
sekali.... mcm2 benda diborong nyer... 

Ishkkk..lain macam lah ubat kurus nie....
tetiba rasa  badan nie mcm ada kuasa kuda 15 lejang jer...
kepala  segar, mata tak ngantuk langsung.. 
dah buat mcm2... basuh baju, sidai baju, lipat kain,
punggah baju dalam lemari pastue  susun balik, 
 kemas segala khazanah "alam" kat bilik stor....
sedar2 dah pukul 3 pagi...

tokey kedai jamu nie salah bagi ubat apa?
kot2 dia bagi "Pil Kuda.."
hehehe.... 

12 ulasan:

~MommyAida~ berkata...

hihih..dia bagi cergas sungguh tu..disamping diet, exercise jugak buat kerja2 rumah..hihihi..tp jgn smpai insomnia dah la kan..nnti tak cukup rest pulak..

Nisah Idham berkata...

ala.. tajinnye makan jamu ye..
nisah tak jamu, cume pernah tak makan nasi sebulan. tutun 10kg.. hahaha amik !!

Mama Mya berkata...

Mommy Aida

Tue lah aida.... sampai ke pagi tak tido tadi... nie kat opis dah mula rasa pening2 kepala pulak...

Mama Mya berkata...

Nisah Idham
Yunk... dulu d pun pernah jugak try tak makan nasik sebulan... Yg Allah menggigil-gigil badan mcm org kena "parkinson" hehehe

Nisah tau berapa kilo turun? tak makan nasik sebulan? 500gram ajer..... tekanan perasaan perasaan betul time tue...

D rasa D punyer metabolisma mmg rendah lah... diet lah mcm mana pun... kat situ jer jarum penimbang nyer, tak turun2...

SURIA AMANDA berkata...

BETTER CAREFULL DEAR JGN TERSALAH MAKAN JAMU...

Diana berkata...

Suria Amanda

Terima kasih suria... :)
klu hari nie pun still tak boleh tido saya stop lah makan ubat tu.... :)

JaSSNaNi berkata...

makan pil ke dik? hmmm.. ye la.. kita ni cuba macam2 nak cantekkan balik badan kan.. moga berjaya lah...
>> kalau tau ko tak tido.. kita leh sembang dua.. sbb akak smlm pun tak leh tido.. pendek kata.. skrg mmg payah benor nak lelap lah.. mgkn dah dekat nk due kan...
>> hari tu tanya haikal sekolah mana kan next year.. blom tau lagi.. ada terima 1 pamplet kat umah.. tadika apa tah.. kat ruvena.. mya sekolah mana nanti?

Saiful Anuar Safian berkata...

Salam...nak jg tahu ubat jenama pe tu...sambil boleh kurus bertenaga le pulak...follow awk juga 217...sudi le follow sy jg k...thanks

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

heheheh kene bjoging dulu kot baru penat,,hihih bahaye tu kalau die bubuh pil kude,,haha

norli yusoff berkata...

nice blog... follow me jugak yer...

lieyalatif berkata...

ish kalo tak leh tdo tu menakutkan jek tu.....jgn mkn sebarangan la sis...jage diri tau....

shamila ahmad berkata...

saya xbrani makan jamu... perut x tahan..asal makan je kena gastrik.. serik dah.. saja je jalan2 cari kawan dan ikut sni..gudluck..