09 Januari 2011

::Cerita 2 Beranak!!::





Semalam... tak plan pun nak berjalan sampai ke Nilai 3, tapi klu dah namanyer 2 beranak nie (saya ngan emak) yg pegang staring kereta...cakap nak pg Thailand pun sampai....

Alang2 dah sampai Nilai 3... maka aktiviti shopping pun bermula lah....walaupun dalam poket cuma ada 30 hingget....hehehe

Geram jer nengok Carpet design terkini yg bulu dia lembuttttt sgt2.... macam2 kaler ader sampai rambang mata dibuatnyer....tp....setakat geram jerlah... kan dah kata duit dlm poket ader 30 hingget jer... maner cukup nak beli carpet yg harga beratus2 tue kan.....

Lepas nengok carpet.. nengok langsir pulak... cairrr hati nengok langsir... tp....setakat pegang2, nengok2 & belek2 jerlah...


Lepas nengok langsir... nengok cadar.....telan air liurrr.... sebab kedai yg kami pg nie.... tgh buat promosi giler2.... Set Comforter 100% kain cotton ada 4 sarung bantal + 1 sarung bantal peluk + 1 cadar + 1 selimut tebal = 50 Hingget. Kain dia mmg cantik. bukan jenis berbulu walaupun basuh banyak kali. Klu nak lagi murah pun ada... 3 Set = 100 hinggit.... tp yg tue kain dia tak berapa sedap... Keras sikit.


Apa lagikk... berdezzzupppp terus carik Bank... sib baik lah ader Bank kat Merrybrown , patah balik pegi kedai tue....terus ambik 2 Set comforter... tp yg 1 set tue untuk mak saye.... Dia pun mcm saye Giler Comforter jugak.


Misi diteruskan dengan mencari baju Kaftan, kat Nilai 3 tak byk pilihan baju kaftan.. Tak mcm kat Jln TAR, mejoriti yg jual baju Kaftan kat Nilai aderlah kedai2 org Pakistan, susah nak jumpa kedai melayu yg jual baju Kaftan.



Pic pinjm dgn Encik Gugel....

Akhirnyer kami 2 beranak berjaya menjumpai Kaftan kaler Oren yg muat dgn saiz badan kami yg "Gebu" ini....hehehe Mak senyum sampai telinger.... walaupun design Kaftan tue tak menepati citarasa saya...tp belasah jerlah janji dah ader baju untuk kenduri sepupu saya kat Johor nnt.


Maka berbunga2 lah hati 2 beranak ini, dapat pulang ke rumah degan perasaan yg sgtttt gembira & bahagia..... kikiki....





2 ulasan:

ibuayahdamia berkata...

kenapa tak upload kaftan oren tu?? nak tgk gak..hehe

eh datang johor ke?? kat mana tu??

mama Mya Elzara berkata...

Selamat pagi Ibu Damia

hehehe... malu....ingat nak outer sikit kaftan tue bg nampak menarik... sbb yg sy beli nie simple sesangat...

Insyaallah... 3/2 - 5/2 kami berkampung kat Taman "U" ... :)