07 Januari 2011

::Mya - Pre School::



Minggu nie.... Kat blog.. kat Fesbuk .... Rata2 ramai yg duk bercerita pasal anak2 yg masuk sekolah. Cuma saya jer yg lambat sikit cite pasal Mya ke Tadika.... hati Ibu maner yg tak Excited bila kali pertama nak hantar anak masuk ke sekolah...


Al-hamdullilah.. First day Mya kat Tadika tak der apa2 masalah. Hari isnin hari tue Mya masuk Tadika pakai baju biasa jer sbb belum dapat baju Uniform. Tp sampai kat Tadika cikgu Nora kata Kejap lagi dia akan tukarkan Mya pakai baju Uniform. Cuma Sy tak sempat nak nengok Mya Pakai baju Uniform tadika pagi tue.. sbb dah lambat... nak kena masuk Opis.


Hari Ke-2 baru lah dapat nengok Mya pakai baju sekolah... Alahai.. kiutnyer lah... tak sangka Mya dah kena pg sekolah.... sy rasa mcm Mya nie baru jer umur setahun... Pagi tue masa siap2kan Mya... tetiba jer perasaan sy jadi Sebak.. mcm nak nangis... tp bukan sbb sedih... sbb gembira... gembira sgt dapat besarkan Mya selama nie...




"Haiii Kawan2.... Mya dah siap nak pg sekolah nie..."




" Tengok.... hari nie Mama Mya Ikat rambut senget sebelah ... "


Baju Mya Agak besar sikit... Cikgu Nora bagi size "M" ..... kira boleh lah pakai lama... Baju Uniform dapat 2 pasang & baju sukan dapat 1 pasang. Buku tak dapat lagik... hari nie atau minggu depan baru dapat kot...


Balik jer sekolah...macam2 Mya citer... sampai tak larat mama dia nak dengar.... seronok sgt gayanyer dapat gi sekolah. Next week baru start belajar... minggu nie cuma minggu Orentasi .... byk aktiviti bermain jer kat kelas. Cuma hari rabu lepas ader Kelas swimming. Tak taulah macam maner rupa Mya swimming....





5 ulasan:

Nadiah Sidek berkata...

cantik uniform pink tu..sesuai dgn mya ;)

JaSSNaNi berkata...

mmmmm.. nampak gambar mya ni.. rasanya sama sekolah ngan haikal.. anak akak.. :) pre school gak.. age 4 skrg ni.. baju haikal pun sama pink.. cuma ofcoz la suar panjang sbb lelaki.. :D hehe.. bila cakap pasal cikgu nora.. mmm cam betul dah cikgu nora yg akak gambarkan... and bila cakap swimming on wed,, sama gak.. haikal pun... and.. cuba tanya mya.. ade tak sir tahi lalat.. :) sbb haikal suka ngan sir tahi lalat.. :D
petang mya balik rumah ke tinggal kat taska lepas 11am?

Mya Elzara Batrisya berkata...

Nadia :
Timer kasih Untie Nadia...
Uniform Pink untuk semua... yg Boy pun pakai Pink. hehehe

Jasnani :
Yer ker... klu mcm tue confirm lah Haikal sama sekolah ngan Mya???? Wahh tak sangka!!! sir tahi lalat tue anak Mama Ros kan... hehehe.... Mya stay sampai petang... pas masuk tadika masuk Taska pulak...

zaril berkata...

tomei jer dieee... kiss kan saya tk diee..

Mya Elzara Batrisya berkata...

zaril
Wokehhh!!! balik kerja nnt akak Kiss kan dia untuk Iza... :)