10 Januari 2011

::Sekinchan Ikan Bakar::




Skinchan Ikan Bakar nie baru jer bukak cawangan dia kat Bandar Puteri Puchong, dah 2, 3 kali lalu lalang kat depan Sekinchan Ikan Bakar nie.. punyerlah ramai Org makan kat situ... menarik sgt ker?? best sgt ker??? sedap sgt ker???


Oleh kerana tak mahu soalan2 tue bermain2 kat dalam fikiran.. maka... semalam.. sy pun ajak En Hubby Try makan Tengahari kat situ.....


Ingatkan pegi kul 2.30 petang dah tak ramai orang... rupa2nyer... Tempat duduk pun tak der... sib baik lah kebetulan ader meja baru kosong, cepat2 lah Chop tempat tue.... Chef kat situ cadangkan kitaorg ambik lauk yg dah siap bakar sbb kalau kita pilih sendiri kena tunggu 45 minit hingga 1 jam baru siap.


Tapi ikan2 bakar yg dah siap bakar kat atas meja tue sgt tak menarik, dah sejuk... Ikan pari pun tak der.... ikan pelik2 jer yg banyak. jadi.. En Hubby kata pilih jerlah yg belum masak... tak kisah lah tunggu 45 minit pun.... janji berbaloi.... Ohh lupa nak bgtau... kat Sekinchan ikan Bakar nie... tak der lauk lain selain yg Bakar2 sahaja.




(Harap Maaf kualiti gambar kurang memuaskan.. guna Henpon jer..)

Selepas 45 minit menunggu.... inilah hasilnyer..... kami order Ikan pari , udang & Mentarang (sejenis siput yg sgt sedap isi nyer...)
Tp yg sampai hanya ikan pari & Udang sahaja. Mentarang boleh pulak dorang terbagi kat Customer lain... diorg suh kami tunggu 5 minit lagik.




En Hubby dah tak sabar sgt nak makan sbb pagi tue cuma sarapan 2 keping roti cicah sambal sardin jer... sampai tak sempat nak snap2 gambar dulu.... Sambal Ikan Bakar dia... Sedap hingga mengilat Jari....



Siap ader Ulam2, sambal belacan, air asam dengan sambal kicap. Kena sgt lah bila makan ngan ikan bakar.


Tunggu.. punyer tunggu... sampai nasik dalam pinggin pun dah licin.... Mentarang tak sampai2.... dah siap basuh tangan, baru lah Mentarang sampai... En Hubby suh bungkus bawak balik jer.... makan malam kami semalam Ayam Bakar (Bakar sendirik) & Mentarang Bakar .... Fuhh Layan....



Komen ttg tempat makan ni...

Service : OK, Peramah, sampai Manager pun turun padang cedok nasik.
Makanan : Sedap, Fresh & Byk pilihan
Suasana : Bersih
Kecekapan : OK, walaupun Mentarang yg saya order lambat sampai tp sy paham sbb ramai giler Org time tue...
Tandas : Bersih tp berbau sikit (hehehe)
Harga : Sebulan sekali boleh lah klu nak mai makan sini..... klu hari2..... hohoho...."tak dapek Den nak nolong".... :)





4 ulasan:

eimma berkata...

kat kota damansara ni pon ade 1..duk tgk je...trngin gak nak terai satu hari nnt...

JaSSNaNi berkata...

ooo... ade gak lalu time kuar lunch hari tu.. tapi tak singgah.. sbb dah nak masuk opis.. oooo camtu ye.. lenkali leh datang sini tuk makan2 ikan bakar.. :)

Mya Elzara Batrisya berkata...

Eimma
Oh yer ker ader jugak branch kat KD? ingatkan ader kat Setiawangsa jer.... Terailah Ma... Ok jugak klu sekali sekala nak makan lauk2 bakar nie...

Mya Elzara Batrisya berkata...

Jasnani
Jas kerja kat Bandar Puteri ker?... Dekat jerlah nak g sana... kalau nak makan Time Lunch tak digalakkan lah... maner taknyer lunch sejam.. nak tunggu Ikan bakar 45 minit... kang tercekik dibuatnyer ... sbb tak sempat nak kunyah makanan terus telan....hehehehe