10 Januari 2011

::Dah Lama Tak Buat Benda Nie....::



Buku Latihan Mya

Semenjak Khatam Sekolah Menengah... saya tak pernah buat kerja2 nie lagik... masa kat U pun rasanyer tak buat dah..... tak berapa suka sgt buat benda nie... setiap kali buat mesti tak kemas....


Tapi... Malam semalam... Sejarah Telah berulang.... Sejarah yg dulu2nyer datang setiap kali nak masuk sekolah..... Suka atau tak. kena jugak buat demi anak tersayang.... rasanyer dah hampir 10 tahun tak sentuh Pembalut Plastik Buku. Sampaikan nak balut pun tegedek2.... satu jam baru siap 4 buah buku....




Nengoklah... muka Mya yg sgt excited dapat buku baru


Pastue terus tak larat... rasa sakit pinggang pulak.... Berenti rehat kejap....sbb nak nengok AJL ... ingat nak sambung lepas AJL... sekali Tertido... Sib baik tersedar pukul 3 pagi.... terus masuk Bilik Mya capai Gunting, habiskan kerja2 yg tergendala tadi.


Lepas Balut Buku, Gosok baju Uniform Mya pulak... lepas tue Masukkan baju & tuala Mya kat dalam Bag, kemas2 sikit Ruang Tamu yg bersepah dengan bantal. Nengok Jam dah pukul 4.00 pagi... Masuk bilik sambung tido balik... letak jer kepala terus Zzzzzzzzzzz....


Pagi tadi masa hantar Mya g Sekolah sepatutnyer kena hantar semula Buku2 yg Mya dapat hari jumaat lepas, tp Boleh pulak Mama Mya nie terlupa nak tulis nama Mya kat buku tu, terpaksa mintak kebenaran dengan Cikgu Mya hantar buku tue esok.





Print Stiker Nama Mya , Ikut Tips Ibu Damia.... sbb tak larat nk tulis nama Mya yg panjang berjela tue kat buku (sebenarnyer Tulisan Mama Mya tak Lawa... hehehe) Pastue letak gambar Hello Kitty sbb senang Mya nak tahu "itu buku Dia"....




4 ulasan:

JaSSNaNi berkata...

ehehe... haikal punya buku2 akak tak kasi dia tengok langsung.. :) sebab kan.. dia kalau dapat buku.. nak wat sampai abis.. nanti abis tak sempat 'sir shamin' dia ajar.. kan.. balut pun sorok2.. subuh tadi baru masukkan dlm beg dia.. sbb dia terus bangun mandi.. and terus gi sekolah.. :)

kalau dia tahu ade buku baru.. kul 4am kalau dia jaga pun.. dia soh akak bangun ajar dia.. wooohhh.. jenuh nak tongkat biji mata..

Mya Elzara Batrisya berkata...

Jasnani
wahh bagusnyer Haikal... klu macam tue senang lah akak nnt... tak payah nak paksa2 Haikal buat Homework.. sbb dia mmg suka buat homework.

sy sempat jugak belek2 buku2 Mya... Tak sangka latihan2 yg ada dalam buku tue standard darjah 1 zaman kita2 dulu.... advance lah pelajaran dorang sekarang nie... baru 4 tahun... klu 6 tahun punyer buku tak tau lah mcm maner...

ibuayahdamia berkata...

wahhh...mya dapat buku baru yer..best best...hehe

alhamdulillah...ikut jugak tips kak ayu yg kuno tu yer...tips sekrang dah ader org buat stamping nama dengan buat sticker siap2...apapun yg penting, biar anak2 kita kenal buku dia kan..

moga mya menjadi seorang yg cerdik pandai dan berjaya...rajin2 belajar yer mya...aminn

Mya Elzara Batrisya berkata...

Timer kasih Ibu Damia...
Tips akak sgt berguna sbb Mya masih belum pandai baca nama dia... saya pun letak gambar Hello Kitty & terangkan kat dia yg gambar Hello Kitty nie Mya punyer buku.

dia Pun suka siap Tolong Mama Dia lekatkan stiker nama dia kat Buku....