06 Januari 2011

::WASIAT::






2, 3 minggu nie... kengkawan kat opis sy sibuk mengisi borang penama untuk wasiatkan simpanan KWSP mereka kepada ahli2 keluarga...(ehh ader ker org yg nak bubuh penama KWSP dia kat kawan2 @ org luar selain ahli keluarga?? ).

Sebenarnyer ader citer sebelum Semua kengkawan kat Opis nie "pakat" mengisi Borang penama KWSP ... hari tue Seketeri kat Opis sy nie g buat Check Up... entah mcm maner dokter tue sahkan Dia ada Tekanan darah Tinggi yg tinggi... Terkuzzzzutlah si seketeri nie tadi... sbb selama nie dia ingat dia sihat jer tak der apa2 penyakit. Lepas buat Check Up tue, dia rasa takut kalau apa2 jadik kat dia....jadi terus lah dia ajak kengkawan kat opis nie isi Borang Penama KWSP... Haaaa Gitue lah kisahnyer....

Makanyer saya pun join jugaklah isi borang penama KWSP tue.... dengan harapan... nnt bila saya dah tak der.. duit Yg "cepoiiit" tue dapat membantu Penama2 saye melangsaikan segala Hutang piutang yg tak sempat sy nak bayar.... (itu pun klu cukuplah... klu tak cukup...heheheeh menjawablah sy dalam kubur nnt...)

Tak pun.... sekurang2nyer duit tue leh lah buat beli "jajan" untuk Mya... ekekeke


Kengkawan semua dah isi ker borang penama KWSP??? moh ler cepat2 isi.... kesian kat waris2 nnt bila nak buat tuntutan. Dengar cerita ader yg makan masa bertahun2 sampai kena turun naik mahkamah. Walaupun sikit... sekurang2nye Duit tue boleh membantu Anak2 kita, Ibu Bapa kita @ Suami kita bila kita dah tak der nnt....




6 ulasan:

sayangsayangibu berkata...

kwsp akak letak penama waris mak
enpakwe letak pewaris nama akak
kira bolehlah tu kan? ;p

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

info yg bagus ni..kak ayu pun tak namakan pewaris lagi...aishhh tak nak lah time kita tak der esok2 anak beranak berebut harta yg tak seberapa tu...ok will take noted

eimma berkata...

aku dah buat dari last year...

maya amir berkata...

betul tu..kene sediakan payung sebelum hujan:)

mama Mya Elzara berkata...

Sayang Ibu
Wahhhh... boleh sgtttt mcm tue kak.. adil & saksama....

Ibu Damia
Betul tue ibu damia... keana harta yg ada nie keluarga berpecah belah... tak mo lah mcm tue... kang kita kat "sana" pulak yg kena soal jawab...

Terima kasih Ibu Damia sudi Komen.... :)

mama Mya Elzara berkata...

Eimma :
Wahh cepat nyer bertindakk.... Bagus2... :) satu tindakan bijak.. hehehe

Maya Amir
sy setuju!!!!
Sediakan Canopy sebelum Hujan.... hehehe besar sikit.... boleh muat ramai2. :)