04 Januari 2011

::Terima Kasih Ibu Damia::


First time baca blog Ibu Muda yg cantik manis ini, ada sesuatu yg buat saya terpaut hati untuk terus & terus membaca blog Ibu Damia. biarlah org kata... "Alah biasa jer"... tp.. untuk saya Ibu Damia adalah seorang yg luar biasa... Ehhhhhh jgn salah faham... Ibu Damia bukan "Mahkluk Asing".... Ibu Damia boleh di ibarat seperti .. "Superwomen" (dari pandangan mata saya) .

Cara beliau membahagikan masa untuk keluarga, diri, kerjaya & sebagainyer buat saya terfikir... bagaimana untuk jadi seperti beliau.

dan... apa yg membuat Blog beliau tambah menarik kerana:-



(Maaf yer Ibu Damia sy tak mintak izin pun sebelum nak copy paste gambar nie....)


Beliau ada 2 anak perempuan yg sgttt cantik, comel & bijak


saya dapat belajar cara mendidik Mya yg sebaya dengan Damia Aleesya. (contoh : setiap pencapaian yg anak lakukan mst ada Reward untuk bagi anak2 lebih bersemangat)


Saya suka aktiviti yg Ibu Damia lakukan bersama keluarga sewaktu masa lapang


Saya suka melihat gambar2 yg Cantik & menarik dalam blog Ibu Damia



Ok... byk lagik yg saya suka....



Sebenarnyer... 2,3 minggu yg lepas sy ader lah bagi komen kat salah satu entry dalam blog Ibu Damia. Komen ringkas tp ikhlas. mmg dah lama lah duk kuar masuk kat blog Ibu Damia nie cuma jarang bg komen.

Tak sangka kerana komen yg lahir dari hati.... buat Ibu Damia yg cantik manis nie telah membuat 1 entry special. hehehe.. terkuzuttt jugak masa baca Entry tue.



.... TQ Ibu Damia.... Sy harap Ibu Damia tak jemu untuk berkongsi apa sajer cerita & tips untuk membina keluarga bahagia seperti Keluarga Ibu Damia.




8 ulasan:

Nana berkata...

wah lagi entry khas tuk ayu ibu damia hehe

tekejut gak tadi tgk tajuk entry hahah
sebab saya pon ibu damia gaks
heheh
http://ibudamia.blogspot.com/

mama rifQy berkata...

hehehhehe..me mmg suke bace blog kak ayuuuuuuuuu aka ibuayahDAMIA!!

ibuayahdamia berkata...

wahhh...gulppp....sangat beruntung jadi diri sendiri...sebab ader teman baru yg sanggup buat entry khas utk saya lagi..alhamdulillah...

wahhh..sangat tinggi pujian2 utk saya tu..sebenranya apa yg boleh saya share, saya cuba kongsikan bersama2...tapi saya belum betul2 layak utk jadi superwoman lagi..

insyallah..mana2 yg baik dijadikan teladan...mana2 yg buruk tu dijadikan sempadan...saya pun dalam proses belajar mendewasakan anak2...tak semua org sempurna...aminnn

saya pun teruja mula2 masuk kat sini...sebab tuannya sungguh manis + gambar pun cantik2...

p/s: tapi sgt sedih sebab jarang2 leh BW, kalau BW pun tak sempat tinggalkan komen...unless tido lewat macam sekarang ni...12:45 malam...

mama Mya Elzara berkata...

Nana
Ohhhh nana Pun Ibu Damia jugak.... Hehehe.... selamat berkenalan :)


mama Rifqy
Saya Pun suke!!! :)
Kita sama2 suka lah....hehehe

mama Mya Elzara berkata...

Ibu Damia

:) timer ibu Damia....
bak kata Cikgu2 masa sy sekolah dulu... klu kita nak berjaya & cemerlang dalam hidup . kita kena follow cara org bejaya.

Kesimpulan nyer... sy follow Blog Ibu Damia ssb sy nak berjaya mcm ibu Damia...

BIONIC WOMEN berkata...

saya pun suka baca blog ibuayahdamia a.k.a kak ayu...
seronokkan macam kak ayu dapat membahagikan masa dgn cukup sempurna..
betul kata awak, kalau nak berjaya kena ikut cara org berjaya

mak saya pernah pesan masa kecik2 dulu:

'kalau kita berkawan dgn penjual minyak wangi, mesti bauan harumnya lekat kat baju, tapi kalau berkawan dgn pembuat besi, berlubang ler baju kena percikan api'

hehe..tapi jgn ler plak x berkawan ngan org keje kilang besi..hahahah

Mama Zharfan berkata...

ayu bertuah sbb cantik--kan jd ratu shadira tu..tak semua wanita dpt gelaran ratu cantik yer :)

Tanpa Nama berkata...

Mungkin apa yg bakal saya katakan ni akan dianggap sebagai 'jeles', tapi percayalah saya tak jeles kat dia. Cuma saya anggap gelaran superwomen tu agak overrated untuk seseorang yg ada bibik untuk membantu buat kerja2 rumah.

You may call someone superwoman kalau dia bekerja 8am-6pm every weekdays, balik keja dah nak malam pastu kena memasak, mengemas, basuh baju, melipat baju, seterika baju etc.....the list goes on dan dia lakukannya all by herself atau dgn bantuan hubby but not a bibik. By the way, ayu ni kerja sendiri kan? That explains her flexible time utk spend masa dgn family dan anak2....

Ever heard of Mummy Lyna (Superkids)? Pada pendapat saya - dialah supermom sebenar.

Setiap org ada pandangan masing2 kan? ; )