06 Julai 2011

::Berita Baik!!!::

30 Minggu Baby Dalam Perut Mama....



Syukur Alhamdullillah... Usaha saya membuahkan hasil. Walaupun masih belum berjaya 100%, tapi berita yg Dokter Natasya Khabarkan semalam buat saya rasa sgt gembira.

Malam Semalam Ada Appointment dengan Dokter Natasya, waktu Scan Baby, Dokter Natasya senyum kat saya, katanyer Kedudukan Uri dah beralih sedikit dr Bulan lepas. Kalau bulan lepas saya dah masuk Stage yg ke 3 (Peringkat yg agak Kritikal, Keluar darah & sepatutnyer kena tahan Ward). tapi Scan malam tadi, dokter bagitau yg keadaan uri turun ke Stage 2.



Dokter kata, kalau kedudukan Uri turun ke stage 1, mmg ada harapan untuk saya bersalin Normal... Ya Allah.... sgt2 teruja bila dengar khabar gembira tue... cuma, saya tak boleh terlalu mengharap, sbb dokter kata klu tak ada apa2 perubahan dalam masa 4 minggu nie... saya terpaksa masuk Ward & bersalin Operation jugak.

Apa yang berlaku semuanyer kuasa Allah...saya cuma berusaha & Berikhtiar apa yang termampu, hari2 saya cuba amalkan petua Menaikkan Uri yg saya dapat masa Search kat Internet bulan lepas. Lepas tue saya ada jumpa Bidan Kampung, Makcik tue tak Urut pun perut saya, kata nyer bahaya... cuma dia bagi sy Minum "Air selusuh" untuk alihkan kedudukan Uri tue.

Semoga Allah permudahkan Usaha saya.. Amin....


4 ulasan:

mama ila berkata...

alhamdulillah kak.. semoga apa yg akak tggu2 selama nie dpt mnjadi kenyataan..:) insyaallah.. teruskan usaha akk yer. ila doakan utk akk jugak.. amin.. :D

mama Mya Elzara berkata...

Mama Ila
Timer kasih byk2 ila... :) akak pun tak sangka sbb dokter bgtau bila masuk 7 bulan mmg susah uri tue nak beralih ke tempat lain...

Harap2 ader perubahan positif 4 minggu lagik... :)

sayangsayangibu berkata...

suka tengok muka D penuh macam bulan
berseri je
semoga semua selamat
mesti mya tak sabar nak pegang adik...

Mya Elzara Batrisya berkata...

Sayang Ibu
Timer kasih kak.. muka "penuh mcm bulan".... hehehe... kebetulan nama nenek D "Wan Bulan"...

nampak gaya nyer Mya mmg mcm tak sabar nak tengok adik dia.. sbb asyik dok suh pg beli baju baby jer.... hehehe