11 Julai 2011

:: Penuh Satu Bonet ::



Hari sabtu lepas, dengan tak sengaja.... terrrrrrshopping barang2 baby dengan "Rakus" Sekali.... Hasilnyer..... sampai penuh satu bonet kereta. Mula2 cuma nak beli barang2 penting jer dulu... tp saya "Terrrrajak" En hubby pg My Dear Warehouse Sale.


Semuanyer barang Baby.....


Bila sampai sana... bukan saya yg jadik Gila nengok barang baby murah2.... tp En Hubby yg 'Terrrrrover" rambang mata....tengok yg nie dia nak, tengok yg tue pun dia nak..... nasib lah saya masih sempat "mencool down kan" En Hubby supaya dia tak bertindak di luar batasan.. heheheh


Baby cot, Baby Cradle, Baby Crib semua lebih dr 60% diskaun...


Mmg tak percaya lah harga full set baby cot (siap kelambu & tilam) yg 4 in 1 tue dr RM 499 boleh jadik RM 179 jer..... Bouncer yg ader Music pastue leh gerak pakai bateri harga asal RM 2++ jadik RM 80 hingget jer, Baby Carry, Walker dr harga ratus2 jadik Puluh2 jer... Giler2 punyer Diskaun....sampai Rasa nak Pengsan !!!! OMD!!!! ("Oii Mak Datukk").





Dan yang paling buat saya Terkuzzzuuutttt.... Stroller yg 3 roda ala2 SCR idaman hati saya. dr harga RM 389 jadik harga RM 120 sahaja (Jimat RM269 Hinggettt!!!!) .... klu ikutkan hati saya mmg nak SCR Jugakkk!! . Tp bila pikir2 balik... lebih baik berjimat cermat, buat apa sy nak bayar sampai RM 4++ sedangkan saya boleh dapat design & kualiti yg sama dengan harga RM120 sahaja..... Cewahhhh... terus rasa diri nie pengguna & pembeli yang "BIJAK".... (Uweekk Muntah hijooo).

Lepas berjam2 duk mencuci mata & Poket En Hubby kat My Dear Warehouse, kami ke Tesco pulak.. sbb kat sana ader Baby Fair.... kat Tesco rasa mcm dah tak larat nak jalan, byk barang En Hubby yg pilih... sy cuma angguk2 kan kepala bila rasa benda tue penting...... pastue, geleng2kan kepala bila rasa benda tue tak perlu di beli.


Alhamdulillah.... rasanyer semua barang2 untuk baby dah Complete... mcm nak sambut baby pertama pulak... kesian kat Kakak Mya.... Dulu masa time nak bersalinkan dia... kami tak merasa pun pun nak shopping sakan barang2 dia... cuma beli barang2 yg penting jer.... macam walker, Buggy, Carseat... semuanyer sy beli kat mudah.com... itupun masa dia dah lahir baru saya beli.


Tetiba teringatkan kenangan dulu...Al-maklumlah... masa awal2 kawen dulu, ekonomi tak berapa nak stabil... serba serbinyer kurang.... huhuhu nak nangis pulak bila teringat zaman tue... (lap Air Mata....)



4 ulasan:

Qaseh berkata...

wahhhh...shopping sakan yee...

MommyAqil berkata...

Wahh banyaknya shopping!!saya pon hari tu temankan kakak pg Mydear..NAsib baik sy takde ank kecik je kalo saya pon nk rembat sekali stroller..sbb bnyk yg murah2...Kakak sy pn beli stroller cam mama mya jgk sbb nmpk elegan tp hrga murah kan...Best!!

mama Mya Elzara berkata...

Qaseh
Hehehe.. shopping yg murah2 jer Qaseh... tak der yg mahal pun... baju2 baby pun sy beli yg sepasang sepuluh hingget.... :) pas nie tak tau lah bila lagik dapat shopping barang2 baby...

mama Mya Elzara berkata...

MommyAqil

Kan best klu dapat jumpa Mommy Aqil kat sana... :) sy pegi dah nak last day.. rasanyer byk barang yg dah habis stok masa tue..

Betul2 murah kan.... baru jer usha2 stroller 3 roda tue kat Mudah.com, ingat nak beli yg 2nd jer... sekali nengok harga yg paling murah pun RM250... klu baru lagik lah mahal... sekali jumpa stroller kat Mydear RM 120, apa lagik rembat jer terus....

puas hati.. dapat yg baru... hehehe