11 April 2011

:: Mungkin Ini Hanya Dugaan Kecil::




Align Center


Minggu Lepas... sy ada Pregnant Checkup untuk kali ke 3...
Al-hamdullillah, Jantung Baby dah nampak Jelas & Nyata, Tekanan darah OK, Baby dah mula bergerak,Gula dalam Darah pun Ok.... tp yg tak Ok.... Dokter bagi jaminan 100% saya akan bersalin secara Operation untuk kali ke 2 ni...


sbb apa???? sbb.... kedudukan Uri terlalu Rendah kat dalam rahim... masa scan tue, dokter pun terkejut sgt... dia tanyer byk kali.. tak ada keluar darah ker??? sy ckp "tak ada pun"... Dokter kata klu keluar darah kena cepat2 pg hospital.. jgn tunggu2....


Nampaknyer.... Sy akan beraya kat Hospital lah tahun nie... Tak perlah... walau apa pun yg akan terjadi... sy akan pastikan baby dalam kandungan nie lahir dengan selamat. Walaupun dari awal hari tue saya dah berangan-angan nak merasai kenikmatan bersalin Normal mcm ibu2 yg lain.


Insyaallah hujung minggu nie nak ajak En Hubby pergi "Darul syifa".... Nak cuba buat rawatan Alternatif. sbb sy ada baca kat beberapa Forum tentang pengalaman Ibu2 yg ada masalah Uri rendah.

30% terpaksa bersalin Pra Matang
50% Operation
15% Baby meninggal dalam Kandungan
5% dapat bersalin secara Normal sbb uri berpusing ke atas.


Mengikut tulisan salah seorang yg berjaya bersalin Normal kat Forum tue, dia cuba buat Rawatan Alternatif dekat Darul Syifa, Ustaz bagi beberapa surah untuk diamalkan. Al-hamdullillah usaha beliau berjaya.


Walaupun sy tahu cuma 5% sajer harapan Uri tue berpusing ke atas. Sy akan cuba berikhtiar apa cara sekalipun. kalau tak boleh jugak... baru Sy berserah pada yg maha kuasa... semoga ada keajaiban berlaku pada kandungan saya nie...






2 ulasan:

MommyAqil berkata...

Sabar ye mama Mya..Semoga semuanya selamat..Amin..

Mya Elzara Batrisya berkata...

Mommy Aqil

Timer Kasih Mummy Aqil... Sy pun beharap mcm tue jugak...